Прочитај ми чланак

Тепић одговорила РТС и Лончару: Све је лаж, осим смрти

0

Одговор РТС-у и Лончару:

Поштовани господине Ненаде Љ. Стефановићу,

У јутрошњем Дневнику РТС-а у 8 сати, у коме је гост био министар здравља Златибор Лончар, изнет је низ неистина, увреда уз бруталне нападе на моју адресу како навијам за корону и да што више људи умре, док је ваша новинарка која је водила интервју у томе саучествовала ни не покушавајући да овај скандалозан наступ једног министра приведе професионализму.
У складу са законом, тражим од РТС да овај мој одговор објави у првом наредном издању исте емисије – у јутарњем Дневнику, сутра/четвртак, не само због тога што ме Лончар именом и презименом прозвао клеветајући ме током целог свог интервјуа, што је његово лице, али не и право, али је обавеза ваших новинара да не имитирају ТВ Пинк, већ буду јавни сервис који сви плаћамо, чак и када се не допадају Лончару и новинарима РТС-а.

Синоћ сам отишла испред нове ковид болнице у Батајници у име свих људи који сатима са повишеном температуром чекају на хладноћи испред ковид амбуланти, који се смрзавају јер им месец дана нисте обезбедили никакву заштиту од додатног стреса и обољевања на хладноћи, ни комад ћебета да се огрну или шољу чаја да их утопли, а могли сте.
Отишла сам и у име свих здравствених радника иза којих се кријете и злоупотребљавате њихову пожртвованост, а оставили сте их на цедилу да се сналазе како знају и умеју.
Отишла сам и у име нековид пацијената који су готово угроженији од ковид пацијената, јер у општем расулу здравственог система њих више нема ко да лечи, хроничним болесницима да даје обавезне терапије, интервенције се одлажу, нема ко да вам рану зашије, јер су преусмерени на ковид.
Отишла сам да бих са лица места по ко зна који пут упутила апел и вама да растеретите лекаре у државним болницама и клиникама тако што би нековид пацијенте преузеле приватне клинике, а РФЗО им надокнадио трошкове лечења, једнако као што и сада плаћа државним установама.
Отишла сам и да се на лицу места уверим да ли је тачно да су и капацитети у ковид болници у Батајници већ пуни. И јесам, уверила сам се са колегама са којима сам пун сат времена посматрала пре укључења у лајв пренос дешавања у кругу болнице, са чим сте сигурно упознати, с обзиром да је око 10 припадника „службе“ у цивилу кружило око нас и фотографисало мој ауто. За тих сат времена ушла су само три амбулантна возила, која су неко време стајала испред улаза за хитни пријем, али нико из њих није изведен, што је, на жалост, указало да није било оспособљеног слободног места ни у новој болници.

Отишла сам да се на лицу места уверим, и јесам, да амбулантна кола скупљају пацијенте и сатима их возе около све заједно, и по шесторо у једном возилу, јер немају где да их оставе, док „људи повраћају у тим кутијама назад“, како је посведичио један од возача Хитне помоћи у Београду.
Али сам отишла на лице места и да питам и да ли је тачно да и у свој овој невољи партија и братија прави комбинације за свој џеп чак и преко прања веша и чишћења нове ковид болнице у Батајници преко фирме „Емпорио теам“, имајући у виду да располажем поузданим информацијама да преко ове фирме наплаћују вишеструко веће износе од тржишних – за чистачице 180 хиљада динара бруто плата, док је тржишна вредност око 80 хиљада динара или 212 динара по килограму за прање веша, док је тржишна вредност око 80 дин/кг.

Иако је све ово требало да уради РТС, али није. И због тога сам, такође, отишла на лице места не само као када режим зове РТС, него када људи зову, када живот каже.

Лончар ништа од ових података није демантовао, ни један једини. Не може. Зна и он да је све истина. Отишао је само да би вређао, клеветао и тиме прикрио злочин над сопственим колегама, пацијентима и свим грађанима за који је међу најодговорнијима у Србији.
Бавио се мојом личношћу, мојом биографијом, само не својим послом – да удвостручи плате свим здравственим радницима, а са приватним клиникама усагласи преузимање нековид пацијената и тиме сачува и њихове животе, а и растерети медицинаре у државном систему који се распада под ковидом.

И не знам шта смо ми то Богу згрешили да током епидемије имамо за министра неког као што је Лончар. Дивим се нашим здравственим радницима који чине чуда поред оваког министра као што је Лончар.
Који ће заувек бити упамћен не по позитивним резултатима у здравству, као један прави министар, већ по томе што је означен као др Смрт у судским списима ове државе уз изјаве да је за рачун криминалног Земунског клана „оверавао“ у болници оне за које су му мафијаши плаћали да не преживе.

Лончар ипак мора да схвати да се ова епидемија не лечи лажима, већ знањем и стручношћу.
Све је лаж, осим смрти.