Прочитај ми чланак

Тепић објавила језиве фотографије радних услова у ЕПС

0

"Запослени у ЕПС-у, који раде на најтежим пословима немају где руке да оперу. У радним јединицама где су нехуманим услови раде и жене, али нико из управе не води бригу о њима”, рекла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић за Нова.рс.

Тепић је у претходном периоду на друштвеним мрежама у неколико наврата постављала фотографије услова, како наводи, у којима раде запослени у Електро привреди Србије. Према њеним речима, радници на најтежим пословима у овој државној фирми су се у неколико наврата побунили због нехуманих услова за рад, али нико никада њихове апеле није разматрао.

“Није тачно да се запослени ЕПС-а не буне. Они су мене обавестили да су именом и презименом, без стрепње за свој посао, слали реакције и петиције како би им се побољшали радни услови. И на крају – ником ништа. Због тога су одлучили да јавно покажу где раде”, каже Тепић и додаје да су радницу ЕПС-а свесни да њихов директор Грчић “купује мир” у фирми.

“Они су потпуно свесни и сами кажу да директор Грчић и управа купују мир тиме што им дају високе плате, а третирају их као нехумана бића. Ја ћу се овом темом бавити и убудуће”, поручила је Тепић за Нова.рс.

Подсетимо, Тепић се у претходном периоду говорила о стању у термоелектрани Костолац, напомињући да управа ЕПС-а одбија да покрене постројење за одсумпоравање, јер нису, како је навела, “направили своје комбинације за кречњак”.

“Три године то постројење не ради, иако је плаћено све 2011. године, још у време старог режима. Инвестиција је коштала 130 милиона долара, а они су постројење укључили само на три недеље како би извођачи могли да докажу да су завршили радове”, истакла је Тепић раније за Нова.рс.

Она је раније затражила оставку Грчића истичући да је он за две године довео ЕПС до статуса губиташа као и да у овом предузећу влада “тотално безвлашће” јер Грчич од 15. марта 2017. године “не сме уопште да буде на функцији” јер му је тада истекао мандат у в. д. статусу.