Прочитај ми чланак

Teлеком платио „опозиционарима“ 642.00 евра уочи оснивања покрета „Србија 21“!

0

Редакција портала Директно дошла је до података који показују да је директор Телекома Владимир Лучић, док је управљао и ћерком-фирмом Телекома у Црној Гори Мтел-ом, платио чак 642.000 евра двојици некадашњих највиших функционера ЛДП - Бојану Ђурићу и Ивану Андрићу, и то за послове који "де факто" никада нису одрађени.

Наиме, током само две године, 2018. и 2019. на рачун Ђурићеве и Андрићеве тек основане фирме „Trust digital“, из буџета Србије се преко државног Мтел-а слило више од пола милиона евра у џепове политичара за активирање четири портала: novipogledi.rs, nasiusvetu.com, medik.rs i sportske.net.

Први портал „радио“ је једва неки месец до половине 2018. Насиусвету.рс је објављивао неколико десетина вести месечно које су прекопиране са других портала, и то само до 30. октобра 2021. Када покушате да уђете на медик.рс појавиће се натпис Еррор, односно портала нема. Једини портал који и даље постоји је спортске.нет.

Међутим, оно што се јасно примећује је да у исто време док трају ови „послови“ Ђурићеве и Андрићеве фирме, абнормално плаћани из државног Мтел-а, њих двојица 2019. оснивају покрет „Србија 21“ ради изласка на Вучићеве парламентарне изборе 2020. И то заједно са Горданом Чомић, Ненадом Чанком, Татјаном Мацуром, Ненадом Константиновићем, Томиславом Жигмановим, Александром Олеником… Иначе, „опозиционар“ Бојан Ђурић је од марта 2015. године на позицији саветника председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа, блиског Вучићу.

Упркос смањеном цензусу на 3 одсто, ова листа није ушла у парламент, али су њени кандидати ушли у власт СНС-СПС. Гордана Чомић је постала министарка у Влади и још увек је, као и више функционера Чанкове ЛСВ. На априлским изборима ове године део ове групе снашао се да изађе као мањинска листа Хрвата и Русина, јер на тај начин није потребан цензус, те су тако Томислав Жигманов и Александар Оленик освојили мандате и већ потврдили да би прихватили улазак и у нову СНС Владу.

Ово је још један од доказа који указује на сумњу да је Мтел, ћерка фирма Телекома у Црној Гори, служио као финансијер за све фиктивне послове и пљачкашке трансакције које је требало прикрити од јавности чији новац отимају па зато нису одрађиване преко централе у Београду.

Телеком спонзорисао и „опозиционог“ судију Мајића

Медији на Сорош агенди често рекламирају судију Миодрага Мајића као „највећег опозиционара СНС картелу који ће да сруши систем“. Судије Апелационог суда су важне карике сваког режима, посебно прекаљене судије запослене у доба ЈУЛ-а. Осим тога, буџеташима плата редовно леже па тешко да саосећају са народом који издржава буџетлије, а и што би секли грану на којој седе?

Портал Директно је у марту 2021. године објавио податак да је овај судија успоставио финансијску сарадњу и са Телекомом преко фирме власника Курира.

 „Опозицини“ судија Мајић је постао писац и то толико популаран да је за његов трилер „Деца зла“ током корона 2021. године стигла позамашна новчана понуда од продукцијске кући „Firefly“ која би да екранизује Мајићев роман у финансијској сарадњи са Телекомом Србија!

Мајић се није много нећкао, већ је продао права на екранизацију свог романа.

Што се тиче продукцијске куће која је одмах похрлила да плати Мајићево књижевно дело, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић је тада јавности открио да је у власништву директора Курира Игора Жежеља, веома блиског СНС режиму.