Прочитај ми чланак

Тадић у новој НВО

0

boris-tadic

Почасни председник Демократске странке (ДС) и бивши председник Србије Борис Тадић својим саветима ће помагати нову невладину организацију (НВО), у чијем раду би требало да учествује и његов некадашњи саветник Јован Ратковић, пишу Вечерње новости.

Позивајући се на незванична сазнања, лист наводи да је нова НВО, чије име није објављено, већ пронашла простор на Звездари у близини Ђерам пијаце, а да је у новим канцеларијама виђен и некадашњи шеф Безбедносноинформативне агенције Саша Вукадиновић.

Како преносе извори, и поједини председници општинских одбора ДС заинтересовани су за рад те НВО, што су појединци одмах протумачили као окупљање партијских незадовољника.

Ове спекулације нису много узрујале руководство ДС, јер, како су објаснили, могући ангажман Тадића у НВО не виде као сукоб интереса, а одбацују, такође, и могућност да се у њеном окриљу окупља некаква завереничка група.

Новој НВО Тадић ће помагати саветима у области приближавања Србије Европској унији, и то у вези с поглављима 23 и 24, у шта, између осталог, спадају и права националних мањина, као и слобода медија.

Тадић има искуства са радом у цивилном сектору, јер је још 1997. године основао Центар за развој демократије и политичке вештине, чији је директор био до 2002, а фокус рада био је на обучавању „свежих“ кадрова за партијско деловање и лидерске позиције.

(Блиц)