Прочитај ми чланак

СЗС УСВОЈИО ПРЕПОРУКЕ СТРУЧНОГ ТИМА ПРОТЕСТА као платформу за дијалог са влашћу

0

Савез за Србију усвојио је у целости извештај Стручног тима протеста "Један од пет милиона" и тај документ ће по речима лидера Народне странке Вука Јеремића од данас представљати платформу Савеза за евентуални дијалог са влашћу о условима за фер изборе и медијске слободе.

Како је новинарима рекао председавајући том опозиционом блоку у јуну, лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, највећи стручњаци за питање медијских слобода и изборних услова закључили су у извештају да у Србији тренутно не постоје услови за поштене изборе као ни медијске слободе.

FOTO: Savez za Srbiju

„Ово је почетна платформа и тај документ ћемо доставити свим релевантним државним и медјународним институцијама које се баве темом медијских и изборних слобода како би и они видели шта стручњаци који нису страначки обојени, имају да кажу на ту тему“, рекао је Веселиновић у Београду.

По његовим речима, извештај Стручног тима протеста представља „само један у низу“ извештаја које су претходних месеци релевантне медјународне институције објавиле у вези са стањем медија и изборним условима у Србији.

Веселиновић је „позвао режим Александра Вучића“ да „седне за преговарачки сто“ или да како је рекао, „испуни услове стручног тима“, додајући да је Савез за Србију спреман за те разговоре.

Он је најавио да ће протести бити настављени у суботу, 8. јуна као и да ће тог дана на скупу у Београду лидер Заједно за Србију Небојша Зеленовић изнети градјанима препоруке стручног тима које је Савез за Србију прихватио као своју платформу за дијалог са властима.

Упитан како ће Савез за Србију реаговати уколико власт на испуне захтеве у вези са медијским и изборним слободама, Веселиновић је рекао да су „сви механизми“ мирног притиска на власт у оптицају док је Зеленовић навео да тај опозициони блок неће учествовати ни на једним „унапред покраденим изборима“.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!