• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Свети Синод СПЦ и Двери: Недопустиво је да српске општине буду део шиптарске терористичке територије
Прочитај ми чланак

Свети Синод СПЦ и Двери: Недопустиво је да српске општине буду део шиптарске терористичке територије

0

Покрет Двери позива све политичке и патриотске организације, странке и институције да подрже став Синода СПЦ којим је председнику Србије, Влади и осталим државним институцијама саопштено да је успостављање границе између Косова и Метохије и остатка Србије под маском „интегрисаног управљања административним прелазима“ – недопустиво!

Како Двери сазнају, на недавно одржаној седници Синода СПЦ одлучено је да се државним органима Србије скрене пажња да је једино оправдано да се од међународних институција захтева повратак избеглих Срба на КиМ, обнова порушених кућа и манастира, храмова и споменика наше културе…

Недопустиво је да се успостављају границе на административним прелазима, тим пре што још увек није добијен став Уставног суда по том питању. Није нормално да се поштује незаконита одлука комунистичког функционера Петра Стамболића да се Косову придодају општине које никада нису биле у његовом саставу и да оне сада буду део шиптарске терористичке територије, да је све ово део припрема да се Србија доведе у тежак положај и у Прешеву и у Рашкој где још увек стоје споменици убицама српског народа, иако су државни представници обећали да ће их уклонити.

Синод поставља питање зашто представници државе Србије преговарају са Тачијем за којим је расписана потерница због злочина, зашто се не инсистира на истраживању злочина над Србима и процесуирању злочинаца на шиптарској страни пре него што се наставе преговори са Приштином.

Синод СПЦ очекује од Председника и Владе Србије да ставе ван снаге све одлуке претходне Владе које су донесене на штету државних интереса, а без сагласности Скупштине Србије као и да захтевају враћање на снагу Резолуције ОУН бр.1244.

Такође се садашње власти упозоравају да је намера ЕУ, НАТО и других који врше притисак на Србију да се политичке снаге са националним и српским предзнаком приморају да прихвате фактичку сецесију КиМ уместо њихових миљеника у странкама претходне власти, те да се на тај начин онемогући Србији да се и будућности супротстави насилном одвајању наше јужне покрајине.

Из свих наведених разлога, Синод СПЦ сматра да је неприхватљиво успостављање било каквог граничног режим између Косова и Метохије и остатка Србије, те очекује од Председника и Владе Србије да на наведена питања одговоре сагласно националним и државним интересима.

Покрет Двери саопштава српској јавности да Синод СПЦ у свим овим ставовима и захтевима има подршку наше организације и очекујемо да исту ту подршку добије и од осталих патриотских странака, организација и институција.

После тога, сваки корак садашњих власти у правцу „интегрисаног управљања административним прелазима“ добиће своје право име: издаја!

 

(Двери)