Прочитај ми чланак

Стефановићевом куму Александру Папићу за рођендан плакета УКП-а!

0

Колико су били препотентни људи Небојше Стефановића у Министарству унутрашњих послова показује и смелост Илије Милачића да за рођендан Александру Папићу поклони специјално израђену плакету са грбом и ознакама УКП! Таква злопотреба институције полиције, не само да је изнервирала, него је и увредила поштене припаднике МУП-а, који значку доживљавају као нешто свето.

О блискости бившег начелника Криминалистичке полиције Београда Илије Милачићу и кума Небојше Стефановића смо већ писали, и донели вам ексклузивну фотографију са једне од њихових заједничких гозби, а овај пут и фотографију плакете коју је ухапшени начелник поручио за 32. рођендан „брату“ Александру Папићу.

(foto: Instagram)

– Срећан 32. рођендан мом брату, Александру Папићу, потпуковник полиције Илија Милачић – стоји испод грба Управе криминалистичке полиције, који је Папићу направљен за 15. април 2020. године.

У том тренутку је Србија била у ванредном стању и повременом закључавању, али то Стефановићеве људе није омело у доброј забави и свечаном обележавању добрих односа.

Милачић је један од полицајаца који су претходних дана ухапшени, а он је лишен слободе због сумње да је одавао службене тајне, након чега му је одређен притвор до 30 дана.

Како смо сазнали, Милачић је ухапшен због сумње да је одавао све оперативне податке МУП-а редакцији једног режимског медија, те је популарност тог портала и однедавно новина расла управо због брзих вести из МУП-а и огромног новца који су уложили људи из дела власти! Он је унапређен у Службу за криминалистичко-обавештајне послове УКП у новембру, када је и свој службени телефон дао тој редакцији.

С друге стране, поједини режимски медији доводе Папића у везу са криминалном групом Вељка Беливука, а незванично се говори да је већ „пуштен низ воду“.

Папић је постао познат и као човек који је координатор свих јавних набавки у МУП-у Србије, човек који покушава да покрије умешаност људи блиски Стефановићу у разне афере, али и човек који је изградио право мало пословно царство, чији део је био и хотел у Врњачкој Бањи за који је добио субвенцију државе.

Режимски таблоид „Експрес“ Папића назива „сивом еминенцијом“ и поставља питање „ко је овај човек“, а онда објашњава како је „млади локални страначки функционер постао особа која контролише уносне послове и обрће десетине милиона евра годишње“.

Наводи се и његов „развојни пут од малог и релативно успешног предузетника до особе која је важила за једну од најмоћнијих у Србији“, а онда открива и аферу о „десетини преварених фирми и појединаца и милионских дугова, судских пресуда“, што је „само једна од ставки његовог четворогодишњег учинка“.

Иначе, Александар има брата Горана Папи8ћа, познатог батинаша из МУП-а, који је у договору са кумом министром, постављен на место заменика шефа СБПОК-а. Ово, као и разне смене, показује да су у МУП-у царовали непотизам и разне везе, а не професионалност, стручност или чист досије.

Ближи се 15. април, а како ће Папић дочекати 33. рођендан, остаје да се види. Шта ли ће му Милачић поклонити ове године?