Прочитај ми чланак

Стефановић не жели сагу с Јурићем, ипак, на ТВ-у „препричава“ своју верзију

0

И док се након саслушања Маринике Тепић чекају наредни кораци Тужилаштва у Краљеву које води предистражни поступак у случају Палма, наставља се одбрана Драгана Марковића у Скупштини... у којој учествују искључиво посланици његове странке. А у јавности - доминира "један други случај".

Министар каже да не жели сагу Стефановић-Јурић, али је ипак препричава већ друго јутро заредом на различитим националним фреквенцијама.


„Нама није рекао, Ковачевић и ја смо седели поред њега, није нам рекао ни име педофила, није нам рекао ни име жртве…молио сам га да каже – реци човече“, изјавио је министар Стефановић.

Новинар: Што му нисте рекли – човече ухапсићемо те

„Па не може! Нити ја хапсим, хапси тужилац, не хапсе министри“, одговорио је.

А Јурићев закључак гласи: рећи ћу име политичара педофила када за то дође време. И он је поручио да полемику с министром не жели да води, али понавља да и Стефановић и бивши начелник УКП-а Дејан Ковачевић то име знају. Јурић је објаснио и да је тужитељки на саслушању рекао да је идентитет политичара педофила открио министру.

„Да ли мислите да бих ја седео на овој столици као отац двоје деце, као озбиљан и одговоран човек, да сам знао или имао доказ за било којег политичара, грађанина. Зашто га не бих пријавио из истих стопа? Шта би ту било лоше за једног министра, па то је перфектна ствар за једног министра“, изјавио је Стефановић.

Стефановић позива Јурића да, већ данас, доказе да је неко од политичара педофил преда Тужилаштву и да каже и име жртве.

Новинар Ранко Пивљанин сматра да ако је истина да је Игор Јурић рекао све што зна тадашњем министру полиције, у њега не треба упирати прстом.

„Он је своје урадио… Ја се не слажем са идејом и притиском јавности да Игор Јурић мора да изађе у овај или било који други студио и да говори, управо због сведока“, рекао је Пивљанин.

Новинар: Али док није спреман да каже, онда не треба ни да се појављује у медијима?

„То јесте, мислите да не говори о томе, то је друга страна и ту се слажем“, каже Пивљанин.

Питање је како се сага Стефановић-Јурић надовезала на случај Палма. Иначе, посланици Јединствене Србије, још једном су стали у одбрану Марковића и у Скупштини оптужили „Госпођу Лаж“, како ословљавају Маринику Тепић, за покретање најпрљавије кампање против њиховог лидера.

Тужилаштво у Краљеву које води предистражни поступак, није се огласило након што је саслушало Тепићеву. Прикупљање доказа у вези са њеним оптужбама против Марковића у рукама је јагодинске полиције.