Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ Није било састанка са Ружићем – неки Вучићев кум је инструисао министра

0

Изјава за медије председника Општине Чајетина, Милана Стаматовића, поводом отказаног састанка представника локалних самоуправа Чајетина, Параћин и Шабац са министром Бранком Ружићем у згради Владе Србије.

– Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић је демантовао данашњу тврдњу министра за државну управу и локалну самоуправу Бранка Ружића да је, пре 28. јуна, за када је била заказана расправа у Савету Европе о жалби Параћина, Чајетине и Шапца због дискриминације коју ове локалне самоуправе трпе од стране републичке власти, било ма каквог „радног састанка“ са министром, а до таквог састанка, упркос обећању премијерке Брнабић и Ружићевом позиву, није дошло ни јуче.

– Пауновић, Зеленовић и ја били смо, у заказано време, у понедељак, у згради Владе, пошто смо, претходно, ми Златиборци, као знак добре воље, одложили нашу протестну шетњу до Београда, али сам ја инсистирао да, пре било каквог разговора, врх Српске напредне странке откаже, експресно заказани, контрамитинг у Чајетини. Ружић је, тих пет минута, више пута излазио из канцеларије „по мишљење“, тј. инструкције, да ли од Вучића или од Брнабићеве, не знам, да би нам онда саопштио да се, заправо, чуо са извесним Дарком Глишићем који нема никаву државну, већ приватну функцију кума Александра Вучића и неког важног комесара Вучићеве странке, и након тога нам је пренео да му је „Глишић рекао да они само полажу венце на том брду“ које се, успут буди речено, не зове „Сумануто“, како су јуче тврдили, на Златибор аутобусима „увезени“, напредњаци, већ „Шуматно“ – објаснио је Стаматовић.

Он је и демантовао да је Чајетина, за мандата Вучићевих влада, добила и динар из буџетских резерви и протестујући против Ружићевог надрифилозофског безобразлука који је добру вољу тројице челника локалних самоуправа протумачио као „залагање за најаву хипотеза“.