Прочитај ми чланак

Посланик Гавриловић поднео кривичну против градског секретара због бирачког списка

0

Потпредседник Демократске странке Миодраг Гавриловић данас је поднео Вишем тужилаштву у Београду кривичну пријаву против вршиоца дужности градског секретара за управу Срђана Зораје и његових сарадника, због сумње у манипулацију бирачким списковима.

Гавриловић је новинарима рекао да у пријави има 120 доказа, са 602 адресе на којима се не налазе објекти за становање – аутосервиси, дечји вртићи, трафостанице, самопослуге и други објекти.

Доказано је да тамо не живи више од 3.000 бирача који су пријављени на тим адресама, изјавио је Гавриловић и навео да су као докази приложене и изјаве истакнутих функционера Милана Стаматовића и Драгана Стевановића.

Стаматовић је рекао да се бирачи „селе“ у општине где су избори, како би СНС победила, док је Стевановића потврдио да у Сурдулици постоји таква „пракса“, изјавио је Гавриловић.

Документовали смо сваку адресу у Београду где су они пријавили да се налазе бирачи и да тамо имају своје пребивалиште, рекао је Гавриловић и додао да том пријавом почиње правна битка.

Потребно је да сви који знају за манипулације са фантомским бирачима поднесу што већи број пријава, реагују на компромитовање правног система државе и фалсификовање изборне воље грађана, поручио је Гавриловић.