Прочитај ми чланак

Шта се кезиш? Окршај Шапића и Јеремића иза камера

0

Емисија "Утисак недеље" у којој заједно гостују лидер Народне странке Вук Јеремић и председник СПАС-а Александар Шапић постале су традиција, а традиционално је и оно што се догађа иза кулиса.

Да је и овог пута, баш као и током емисије из маја 2019. године било жустро у студију, видело се након што се након једног рекламног блока Вук Јеремић обратио Шапићу речима: „Понови сада шта си ми рекао у паузи“. Већ тада могло се закључити да су између двојице старих знанаца пале тешке речи.

YouTube

Усијале су се и друштвене мреже, па је један од твитераша позивајући се на новинарски кодекс позвао трећег госта у емисији, новинара Слободана Георгиева, да каже шта је то Шапић рекао Јеремићу.

„Баш због кодекса нема приче о томе“, одговорио је Георгиев.

Како сазнаје „Блиц“, није се прелазила граница, није било физичког окршаја ни претњи, али је био увреда, провокација и тешких речи.

Након што је ауторка емисије Оља Бећковић најавила прву паузу за рекламе, Георгиев је отишао из студија на паузу и тада су севнуле варнице између двојице политичара, некада чланова Демократске странке.

Како Блицов извор који је био у студију каже, Јеремић је гледао Шапића с подсмехом, а овоме је то било довољно да му се обрати:

„Шта је, шта се кезиш“, упитао је Шапић Јеремића.

„Што, хоћеш нешто да ми урадиш“, одговорио је Јеремић контрапитањем.

„Нећу, не бој се, нећу с тобом да прљам руке, гадиш ми се, одвратан си“, рекао је Шапић.

На то му је Јеремић рекао да ће „видети шта ће он њему да уради кад почне емисија“ и с неким се дописивао.

Наш извор каже да није било псовања нити претњи, али да није било пријатно слушати.

У другој паузи није било окршаја јер је Шапић изашао на паузу, док је у трећој лидер СПАС-а и Општине Нови Београд имао дијалог са ауторком.

Питала га је зашто не жели да гласа за предлоге, а он је контрапитањем одговорио: Ово је све само није утисак недеље, цинична си, али бавиш се само влашћу, некада си шарала. Зашто ниси ставила Ђиласов интервју у предлоге?

„Гледала сам, али није било ништа занимљиво“, рекла је Бећковићева.

Убрзо након тога, емисија је настављена. Шапић је најпре одбио да гласа за предлоге, да би на крају гласао за предлог број 3, који се односио управо на његов улазак у Српску напредну странку.

Шапић јуче није за „Блиц“ желео да говори о емисији и вербалном окршају с Јеремићем. С друге стране, председник Народне странке рекао је кратко да се „Шапић од када је ушао у политику труди да се представи у јавности другачијим него што јесте“.

„Парадоксално, једини пут када није глумио било је у филму „Кад порастем, бићу Кенгур“. Не бих да коментаришем нашу комуникацију у паузама „Утиска недеље““, каже Јеремић.

И пре две године било је жестоко, па је ауторка тада одјавила емисију речима: „Свега је било овде, једног дана ћемо вам причати Тања (Лазаревић, уредница портала КоССев) и ја, а можда и неко други“, а затим се обратила гостима речима: „Хвала вам што је ипак све испало супер“.
Окршај и током емисије

Током емисије Јеремић је оптужио Шапића, између осталог, да је варалица и нарцис и поручио му да ће изгубити на изборима и бити лустриран.

„Ја гарантујем да ће над вама лично бити спроведен реваншизам, ви ћете бити предмет закона о лустрацији, који ће имати одредбу по којој ће онима који су обављали високе функције, а купили диплому или преписали докторат, бити забрањено бављење политиком. Ви сте с те стране готови. Гарантујем вам да нећете моћи да се бавите политиком јер сте преписали докторат“, рекао је Шапић.

С друге стране, лидер СПАС-а негирао је да је преписао докторат и осврнуо се на подршку Јеремића у народу.

„Ја сам неписмен, недостојан, не знам да саставим две реченице, зову ме Гангула, али побеђујем на изборима на које излазим, људи су задовољни оним чиме се бавим. А ви овакви какви сте генијални, нико вас у овој земљи неће. Ја бих ставио прст на чело“, поручио је Шапић Јеремићу.