Прочитај ми чланак

„Шта год да урадимо са Шешељем, коштаће нас“

0
Фото: Бета

Фото: Бета

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љаjић, изjавио jе да се, када jе реч о Воjиславу Шешељу, спроводи законски поступак коjи важи за све оптужене коjи се нису добровољно предали Хагу.

„Oво jе jедан уобичаjен поступак коjи имамо када jе реч о Воjиславу Шешељу и троjе радикала. Ради се о два одвоjена предмета, али jе поступак сада у рукама суда, судских институциjа и правосуђа. Нити желимо, нити можемо или хоћемо да се мешамо у рад правосудних органа“, рекао jе Љаjић.

„Наше jе да у потпуности испоштуjемо одлуку суда, каква год она била и сад чекамо исход тог судског поступка коjи ће пре или касниjе бити окончан“, додао jе он.

Говорећи о паљењу застава EУ и НATO испред зграде Специjалног суда, Љаjић jе рекао да jе Шешељ желео да направи перформанс у циљу предизборне кампање, рачунаjући да ће му то донети неке гласове на изборима.

„Шта год да урадимо не можемо да донесемо одлуку коjа неће да нас кошта. Aко не урадимо ништа онда ћемо имати притисак међународне заjеднице, ако изручимо Шешеља Хагу, онда ћемо бити оптуживани да утичемо на изборни процес, jер jедног кокурента елиминишемо из изборне трке“, рекао jе Љаjић.

 

Извор: Танјуг