Прочитај ми чланак

СРС: Власт нема новца за пензије, али има за Наташу Кандић! (Видео)

0

Потпредседник Српске радикалне странке Немања Шаровић на редовној конференцији своје странке, у четвртак 11.06., изнео је занимљив податак  да је у 2012. години из републичког буџета за рад невладиних организација издвојено 7,7 милијарди динара, а у 2013. години 14,38 милијарди динара.

Ради се о огромним средствима. Са лакоћом би се од тога могле исплаћивати плате и пензије, али је, нажалост, режиму Александра Вучића знатно битније по изгледу да финансира организације оних људи у Србији којима, сигурно 99,99 грађана Србије не би дало ни један једини динар, а то су организације Соње Лихт, Соње Бисерко, Наташе Кандић, Борке Павићевић, Миљенка Дерете, Надежде Гаће и њима сличних. То су људи који добијају огроман новац, који апсолутно ничим нису заслужили. Али зато се пензионерима, који новац јесу заслужили, који су га зарадили, из њихових џепова се отима.

Наташа Кандић, и њен Фонд за хуманитарно право, су за две године само из републичког буџета (питање је шта су још добијали од локалних самоуправа, и то је практично немогуће проверити у 160 локалних самоуправа у Србији) добили скоро 18 милиона динара.

Центар за културну деконтаминацију Борке Павићевић, на пример, у једној години више од 10 милиона.

Значи, нема за пензионере, нема за јавни сектор, али има за Борку Павићевић, за Наташу Кандић и њима сличне има више него довољно.

(СРС/ Србин.инфо)