Прочитај ми чланак

„Где су паре?“: Немања Шаровић због Привременог органа Београда упутио питање…

0

Београд се налази у режиму привременог финансирања које истиче сутра, рекао је данас председник ванпаралентарног удружења Покрет Љубав Вера Нада Немања Шаровић на конференцији за штампу испред Старог двора, којој су присуствовали представници неколико ванпарламетнарних удружења и странака.

Шаровић је навео да се данас навршава тачно пет месеци од формирања Привременог органа.

„Закон предвиђа да привремено формирање може трајати најдуже три месеца и у складу са том одлуком привремено орган је имао 44 и по милијарде динара што је негде око пола милијарде динара дневно. Велики број локалних самоуправа и мањих општина има мање буџете од Привременог органа“, рекао је.

Он је додао да је „потрошено скоро седам стотина милиона евра“, али да се не зна како је новац потрошен. Напоменуо је да је у Привременом органу концентрисана сва власт у престоници.

„Постављамо питање и Александру Шапићу и Николи Никодијевићу, као и Добрици Веселиновић и Владимиру Обрадовићу, где су паре?“, упитао је председник Покрета Љубав Вера Нада.

Шаровић је навео и да је апсурдно што опозициони представници, како сматра, не покушавају да раде свој посао, те им је поручио да би поштеније било да поднесу оставку да би се тако жигосао рад Шапића и Никодијевића.

„Наш циљ није да будемо опозиција него да рушимо власт Александра Вучића“, рекао је он.

Срђан Шкоро, председник удружења Покрет Побуна, рекао је да јавност сазнаје мање афера од како је Србија против насиља део привременог органа.

Потребан договор људи који су спремни за безусловну смену Александра Вучића.

Мирослав Паровић, председник странке Народни слободарски покрет, рекао је да је отворен „војвођански фронт“ како би се скренула пажња са суштинских проблема, оцењујући притом Динка Грухоњића и Ану Лалић Хегедиш као сараднике режима.

„Остаје нејасно зашто представници опозиције учествују у томе, јуче опозиција долази код Динка и Ане Лалић. Читава прича намештена“, сматра Паровић.

Лалић Хегедиш и Грухоњић мете су претњи смрћу и увреда због недавно одржане трибине у Дубровнику, а део младих и студената и даље блокира Филозофски факултет на коме Грухоњић ради, тражећи да добије отказ због, како кажу, говора мржње израженог на поменутој трибини.

Оценио је да су Шаровић и Саво Манојловић, директор кампање Крени Промени, стварна опозиција која није ни на Вучичевом ни на Ђиласовом списку, те да их обојицу приватно убеђује да изађу на изборе.

Давор Калајжић, из удружења Покрет Моба, упутио је апел опозицији да врате мандате и да им се придруже у борби за одбрану уставног поретка и владавину праву, оценивши притом све изборе од 2012. године као противуставне.

Упитан да прецизира да ли то значи да ове опције неће да изађу на наредне београдске и локалне изборе, Шаровић је рекао да то није тема конференције, али да покрет Моба има различити став о изборима од осталих опција чији су представници били на конференцији.