Прочитај ми чланак

СРС – ШАРОВИЋ: Ослободићемо Републику Српску Крајину

0

nemanja sarovic

Поводом двадесетогодишњице злочиначких акција „Олуја“ и „Бљесак“, Српска радикална странка ће, 5. августа у 17 часова, испред хрватске амбасаде одржати протестни скуп.

„То је највеће етничко чишћење које се догодило током свих ратова деведесетих година на подручју бивше Југославије. То је злочин у коме је, поред усташке хрватске државе, учествовало и доста пензионисаних америчких генерала, што показује да су зелено светло за напад на зону која је била заштићена дале управо Сједињене Америчке Државе и водеће земље Запада.

Српска радикална странка се никада неће помирити са окупацијом Републике Српске Крајине и ми желимо да поручимо да нема нормализације односа са усташком хрватском државом, док год се сви Срби који су протерани не буду вратили и док год не буде поново формирана Република Српска Крајина,“ рекао је Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке, на данашњој конференцији за новинаре и нагласио:

„У складу са законом уредно смо пријавили полицији скуп али смо током претходних дана имали одређене притиске да га откажемо или померимо евентуално на другу локацију. Било какве врсте притисака на Српску радикалну странку, ни у много горим и у много тежим околностима, нису уродиле плодом. Ми нећемо отказати овај скуп и позивамо све оне који се не слажу са окупацијом Републике Српске Крајине да нам се придруже и да покажу да српски народ није нити заборавио нити опростио тај огромни злочин, који је извршила усташка хрватска држава.“

(СРС)