Прочитај ми чланак

Први човек Н1 одбио да буде гост емисије „Без страха”, коју уређује и води Шаровић

0

Игор Божић, програмски директор медијске куће Н1, одбио је да буде гост код Немање Шаровића, лидера покрета „Љубав, вера и нада”, у емисији „Без страха”, коју Шаровић повремено води и уређује за телевизију КТВ из Зрењанина.

Шаровић је преко мреже „Х” упутио позив Божићу, да гостује код њега, да би разговарали о „слободи и отварању“ медија и бројним другим актуелним питањима.

Међутим, Божић му се, такође преко  друштвене мреже „Х”, искрено захвалио на позиву, истичући:

„Ипак у мом схватању односа у јавности политичари не интервјуишу новинаре већ обратно. Зато верујем да мој недолазак код Вас у емисију неће имати утицај када добијете позив Н1 за гостовање. Свако добро.”

 

Ова занимљива дебата се на крају завршила са констатацијом Шаровића на његовом „Х”  налогу:

„Хм… чини ми се да се граница између новинара и политичара одавно изгубила.

Искрено, не могу да се сетим ни једног новинара који кроз свој рад отворено не исказује и своје политичке ставове, а о небројеним гостовањима у којима новинари несумњиво подражавају политичаре и да не говорим.

Како год, сматрам да је ово исувише озбиљан позив о коме треба два пута размислити и да би његово прихватање, уместо олаког одбијања, могло резултирати веома садржајним и значајним дијалогом какав у Србији никада није вођен.

Овакав позив без сумње није уобичајен, али сасвим сигурно јесте потребан нашем друштву и јавној сцени. Нема слободе медија без храбрости да се прескоче имагинарне границе. Зато мој позив остаје отворен”.

А шта ви, читаоци Србин.инфо мислите: да ли Божић треба да прихвати позив Немање Шаровића, да гостује код њега у емисији „Без страха”?