Прочитај ми чланак

СРС: Никада се нећемо одрећи граница велике Србије

0

velika-srbija-srs

Српска радикална странка никада није одустала од борбе за Идеологију српског национализма, коју доследно заступа од оснивања последњих 24 година. Основа те идеологије је борба за Велику Србију у границама Карловац- Огулин – Карловац- Вировитица, у којој би се ујединили Срби све три вере.

За разлику од осталих, који се уткрују у мирењу са Хрватима, СРС никада није заборавила на Србе у Хрватској, Усташки геноцид, Олују и прогоне Срба, нити је икада признала легитимност постојања геноцидне творевине Хрватске у садашњим границама. Нити смо одустали од српства Вуковара, Книна, Бенковца, Глине, Осијека, Винковаца и осталих српских градова., речено је у саопштењу СРС.

Др Никола Жутић, кандидат СРС за народног посланика је изјавио: „Хрватска није кажњена за војну побуну против легитимне, међународно признате СФРЈ, која је 1991. због те побуне требала провести југославенску “војно-редарствену операцију” против сепаратистичког водства Хрватске и процесуирати све виновнике те великохрватске побуне. Потом је Хрватска, под војним покровитељством САД-а, у “Олуји” 1995. етнички очистила западни дио Републике Српске Крајине, која је представљала заштићену зону УН-а. То никако није “војно-редарствена операција” већ злочиначка “војно-терористичка акција” нелегитимних паравојних хрватских постројби.

Преко наведених антицивилизацијских великохрватских акција српски западни Сријем и његов некадашњи главни град Вуковар претвара се у исконски старохрватски град, у којем су Срби доспјели у пуки статус националне манјине. Не треба заборавити чињеницу да Вуковар географски није више западни Сријем већ је накнадним хрватским геополитичким трансвером смјештен у источну Славонију. Свједоци смо, дакле, претварања српског западног Сријема и његовог главног града Вуковара у исконски хрватски град, у којем су Срби доспјели у пуки статус националне манјине у бројности од 33% становништва, која им се међутим оспорава најавом “изванредног” пописа због дефинитивног уклањања ћирилице из административне и културно-просвјетне “упорабе”.“

Закључивши на крају: “ Хрватски народ као државни (политички) али вишеетнички настајао је током посљедња два вијека од Срба римокатолика и бројних странаца (нарочито Њемаца), и то насилним путем, мисијом и прозелитизмом. Хрватска држава је такође створена насилним путем преко упорног уништавања српског народа. Срби су доминантно присутни на територији југоистока Европе хиљадама година. Писао сам о српским подручјима на основу прецизне оригиналне архивске грађе, па сам тако утврдио да је и Вуковар кроз историју био у великој већини српски град. Вуковар на жалост није у Србији и зато више није српски град јер је насилним путем претворен у хрватски град. Ипак, и поред свих спроведених насилних метода у Вуковару и дан данас има преко 30% Срба православних (без Срба римокатолика). Исто је и са Книном који је ратним насилним путем од чисто српског града претворен у хрватски град.“

За српски Вуковар!

До године у Книну!

( СРС)