Прочитај ми чланак

„Српска главна препрека стварању исламске државе у Европи“

0

348566_muftije-foto-beta-ap_f

Војно-политички аналитичар Гостимир Поповић оценио је у петак да је Република Српска главна препрека на путу стварања исламске државе у Европи, због чега ће на Српску у наредном периоду бити врло снажних удара.

Да ли је ово нека будућа фотографија не само верских, већ свих будућих окупљања у Босни и Херцеговини?

„Невладине организације, или не знам како их више назвати, на челу са Светским конгресом Бошњака Северне Америке раде на интензивној исламској кампањи према целокупном европском систему, а кључни објекат напада им је Република Српска“, рекао је Срни Поповић, коментаришући последња иступања коалиције „Први март“ и бившег реиса Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића.

Он је нагласио да се могло и претпостављати да ће уочи Дана Републике Српске кренути врло снажна кампања или напади, која ће трајати до краја јануара, са малом паузом, а биће интензивно настављени на пролеће.

Поповић је истакао да су међу сателитима Светског бошњачког конгреса и невладине организације из Сарајева, а посебно фамозни „Први март“, додајући да ту коалицију не зову организацијом, јер је то на неки начин координација удружења којих има веома много и којима се управља из истог центра.

„Данас је јасно показано из којег центра се њима управља, тако да је претходни поглавар исламске заједнице у БиХ показао да жели да уђе у политику и да жели да ствара исламску државу у Европи“, навео је Поповић.

Лист „Прес Република Српска“ наводи да, пошто је координатор „Првог марта“ Емир Суљагић последњег дана 2013. године свим Србима запосленим у администрацији општине Сребреница послао „морбидну“ честитку, у којој понавља да је Српска настала на „геноцидним темељима“, нови фронт против Српске отворио и Мустафа Церић, који је посредством Светског бошњачког конгреса послао декларацију којом се Бошњаци позивају на изазивање немира и непоштовање институција Српске.

У документу се наводи и да ће тај конгрес имати задатак и да направи национални програм Бошњака за односе са суседним народима, као и за умрежавање свих Бошњака света.

(Срна, фото Бета)