Прочитај ми чланак

„СРЕЋА ПРАТИ ХРАБРЕ“: Коалиција Двери-ДСС листа за покрајинске изборе

0

СТОП РАСПРОДАЈИ СРБИЈЕ: ДВЕРИ и ДСС позивају на протест против Владе Србије (ВИДЕО)

Коалиција Двери – Демократска странка Србије данас је Покрајинској изборној комисији предала листуканидата за покрајинске изборе и 6.180 потписа грађана који су подржали ту листу.

Први на листи те коалиције је члан Председништва Двери Иван Костић, а кандидат за покрајинског премијера је председник Покрајинског одбора ДСС-а Бранислав Ристивојевић, који је рекао новинарима да данас у Србији нема политичке опције која заступа идеје које промовише колиција Двери – ДСС.

„Слоган наше коалиције је ‘Срећа прати храбре’ и заиста треба бити храбар и данас заступати критички став према евроинтеграцијама и тражити да Србија остане војно неутрална и да се не приклони ни НAТО пакту ни Европској унији“, рекао је Ристивојевић.

Члан председништва Двери Иван Костић је истакао да ће представници те коалиције у покрајинском парламенту показати да политика може да се води на частан начин и да ће покушати да врате поверење грађана у политику и политичаре.

„У Скупштини AП Војводине бићемо заступници интереса свих оних који су осиромашени у пљачкашкој приватизацији, а бићемо и брана дезитеграционим процесима у Војводини која ће увек бити покрајина у јединственој Републици Србији“, рекао је Костић.

pristinski_univerzitet

ДСС-Двери: Не дозволити промену статуса приштинског Универзитета

Коалиција Демократске странке Србије (ДСС) и покрета Двери позвала је данас грађане да се супротставе промени статуса приштинског Универзитета, са седиштем у Косовској Митровици и његовом укључењу у институције под контролом приштинских власти.

„После гашења многих српских институција, на ред је дошло високошколско образовање. Ово би био само први корак где би се укидали наши факултети као правна лица, не бисмо имали декане, органе управљања. Имали бисмо само у оквиру Универзитета органе управљања и на челу неког ректора према коначном интегрисању у високошколство такозване Републике Косово“, казао је Ристић.

Он је позвао професоре и студенте да се супротставе интеграцији приштинског Универзитета, „јер се ради о опстанку и будућности наше деце“.

Он је додао да „има информацију“ да је радницима Телекома Србија саопштено да морају извадити косовске личне карте и прећи на рад у косовском систему.

Извор: Танјуг