Прочитај ми чланак

„Србија против насиља“: Организатори саопштили план за протест у суботу

0

Организатори протеста "Србија против насиља" саопштили су на конференцији за медије план за наредни протест који ће бити одржан у суботу у 19 сати. Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да ће рута овога пута ићи до зграде РТС и РЕМ-а.

„И овај протест ће бити у суботу, медијском рутом ићи ћемо Дечанском до Македонске улице, потом од Хиландарске до Таковске. Испред РТС где ће се обратити говорници. Обратиће се Весна Војводић из синдиката Независности, потом Сенка Јанков професорка из Зрењанина, која суспендована и враћена посао, али је дисциплински кажњена са 20 одсто плате. Радећи свој посао постала је мета и сасвим је у реду да се обрати. После РТС идемо до РЕМ-а, где ће се обратити Милица Костин и ту ће се протест завршити. Обратићемо се и Уставног суду који је 12 година на колективном одмору, не обраћа пажњу на оно што председник ради и прекорачује своје надлежности“, рекао је Зоран Лутовац, испред техничке организације протеста.

Он је поручио да је и овога пута тема протеста просвета и проблеми у њој.

На последњем протесту у суботу, један од организатора Мирослав Алексић рекао је може да се очекује нова формулација протеста крајем августа или прве недеље септембра.

„Видео сам много и бака и дека који долазе, и то је доказ да ће од септембра протести бити масовнији. А ми ћемо крајем августа или у првој недељи септембра изаћи са формулацијом протеста која мора да буде искорак у односу на ово. Јер, ово што је задесило Србију не сме да се заборави“, изјавио је Алексић.