Прочитај ми чланак

СРАМОТНО Док људи умиру од короне, Весић најавио концерте „Београд побеђује“!

0

У понедељак, 20. априла, у 18 сати, испред Старог двора биће одржан концерт Жељка Јоксимовића, први у серији концератат под називом "Београд побеђује", који ће грађани моћи да прате онлајн, најавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић. На Весићеву најаву реаговала је Нова странка, која те концерте назива "срамотним".

Концерт Јоксимовића први је у серији концерата под називом „Београд побеђује“, који ће бити организовани сваког понедељка, среде и петка од 18 сати у Скупштини града Београда, рекао је Весић за РТС, а преноси Беоинфо.

Он је казао да се овим концертима „шаље снажна порука из Београда да смо у борби са епидемијом заједно са осталим земљама света, да бринемо једни о другима и да ћемо победити у овој борби“.

Јоксимовићев концерт у понедељак грађани могу да прате путем линка ливе.београд.гов.рс, као и на програмима неколико телевизија.

„У данима ускршњих празника, улице Београда биће празне, јер се сви боримо да победи живот. Зато останимо код куће, чувајмо себе и друге. Боримо се и победићемо. Од понедељка боримо се и песмом“, рекао је Весић.

Нова странка: Шамар у лице свима који се боре за животе

Нова странка саопштила је да је јавност затечена најавом заменика гадоначелника Горана Весића да ће од идуће недеље бити организовани концерти естрадних уметника испред Градске скупштине.

Председник Градског одбора Нове странке Београд Бранко Младеновић апеловао је на градску власт да „сместа повуче срамну одлуку о отпочињању концертних манифестација у престоници“ и оценио да је то „увреда не само интелигенције градјана, већ и шамар у лице свима онима који се у овим тешким тренуцима боре за животе“.

„Док градјани строго поштују прописане мере и живе у свакодневном страху за своје и здравље својих најближих, затворени због све дужих забрана кретања, док нам све више лекара оболева, а они који су преостали на ногама раде сваког дана по цео дан, док извештаји Кризног штаба непрестано броје мртве, Весићу се изгледа пева“, изјавио је Младеновић.

Како је истакао „‘Београд победјује’ је сраман слоган у тренутку када смо суочени са највећом пошасти коју памтимо, а посебно је важно питање колико ће наступи најављених естрадних уметника коштати“.

Према његовим речима, „јасно је да ће још један срамни циркус у режији режима СНС-а олакшати џепове градјана Београда, и то сада, када постоји небројено других и пречих ствари у које би новац могао и требало бити уложен“.