Прочитај ми чланак

СПРЕМАЈТЕ ПАРЕ: Богољуб Карић ослобођен оптужби, стиже ускоро у Србију

0

БЕОГРАД - Власник "БК групе" и лидер ПСС Богољуб Карић се огласио након вести о застаревању поступка против њега у случају "Мобтел".

bogoljub-karicОн је рекао да ће се вратити у Србију, али није прецизирао када. Додао је, међутим, да се нада да се Тужилаштво за организовани криминал одустати од поступка који против њега води, а који застарева 2017. године.

– Ја ћу да се вратим у Србију, али мој посао је у Москви. Ја овде живим 12 година, овде су сви моји послови – изградили смо стотине милиона квадрата. У Србију би могао да дођем да обиђем мајку, мада је она скоро била овде у Русији код мене – рекао је Карић.

Додао је и да се нада да ће Тужилаштво за организовани криминал такође прекинути поступак против њега, као што је случај са Вишим тужилаштвом. Тиме ће Карић практично бити „слободан човек“ и моћи ће, без проблема, да се врати у Србију.

Против Богољуба Карића обустављен је поступак у Вишем суду у Београду, али и даље је на снази истрага коју води Тужилаштво за организовани криминал и по којој је расписана потерница против њега.

Више тужилаштво у Београду добило је данас решење Вишег суда у Београду да је обуставио поступак због апсолутне застарелости дела за које су Карић и чланови њене породице и сарадници били гоњени у том тужилашту.