Прочитај ми чланак

СПАВАЧИ: Ивица Дачић са градоначелником Загреба задремао у српској цркви! (ВИДЕО)

0

Ivica-Dacic spava

Погледајте како се министар спољних послова Србије успавао на свечаности приликом устоличења митрополита загребачко-љубљанског Порфирија.

На устоличењу митрополита загребачко-љубљанског Порфирија, министру спољних послова Србије, Ивици Дачићу и градоначелнику Загреба, Милану Бандићу, се приспавало, па су их камере хрватских медија “ухватиле” у спавању.

Погледајте видео на коме се види како дремају два функционера:

Нови митрополит загребачко-љубљански Порфирије преузео је 13. јула епархију Српске православне цркве и позвао вернике у Хрватској и Словенији да остварују права која им гарантују ове две чланице Еуропске уније, “и хришћанство”.

На крају тросатне свечаности у Саборној цркви Преображења Господњег у Загребу, која је почела богослужењем, а наставила се обредом увођења у службу, митрополит Порфирије примио је жезло епархије од поглавара СПЦ-а партијарха Иринеја.

Из Републике Србије на свечаности су били изасланица председника Републике Јасмина Митровић Марић, потпредседник Владе и министар спољњих послава Ивица Дачић, министар правде и државне управе Никола Селаковић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Свечаности су присуствовали и загребачки градоначеник Милан Бандић, председник Српског националног већа Милорад Пуповац и други.

(Телеграф.рс)