Прочитај ми чланак

СНС ЗАРАТИО СА СОЦИЈАЛИСТИМА: Вучићу, откачи Дачића

0

Мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић завршио је консултације са парламентарним странкама, а како је најавио коначне понуде својим потенцијалним партнерима предочиће у другој рунди разговора, али претходно, како каже „мора пред страначке органе и своје саборце у Српској напредној странци, како би чуо њихов суд“.

aleksandar-vucic-ivica-dacic-foto-marina-lopicic-1463774169-911081Врх напредњака предочиће лидеру и премијеру да су против уласка Социјалистичке партије Србије у Владу, пише Ало.

Све су бројнији људи у врху Српске напредне странке који се оштро и све отвореније залажу за то да СПС оде у опозицију, а о томе је говорио и сам лидер напредњака Александар Вучић, када је изјавио да му „неће бити лако да убеди своје страначке колеге зашто СПС треба да буде део Владе Србије“.

– На консултацијама о Влади у СНС-у, које би требало да се одрже наредних дана, врх напредњака предвођен Небојшом Стефановићем и Зораном Михајловић оштро ће се противити поновном уласку напредњака у коалицију са социјалистима, јер су изгубили свако поверење у функционере СПС-а – каже извор из врха најјаче партије у Србији.

Према његовим речима, очекује се да противљење у вези са уласком Дачића у Владу Србије Стефановића и Михајловићеве подрже и новоизабрани потпредседници СНС-а Марија Обрадовић, Марко Ђурић, Миленко Јованов и Милош Вучевић.

Зорана Михајловић, актуелна потпредседница Владе Србије и министарка саобраћаја, није ни потврдила ни демантовала сазнања да ће врх СНС-а бити против уласка социјалиста у Владу, већ је рекла да ће се прво чути реч премијера Александра Вучића.

– Мандатар је најодговорнији и има мандат од народа Србије да формира Владу, а ко ће у њој бити још увек се не зна. Тек када Александар Вучић буде образложио свој програм, а то је најважније, видећемо шта и како даље и кога ћемо повести с нама – каже Зорана Михајловић.

Подсетимо, Небојша Стефановић већ је јавно устао против наставка сарадње напредњака и социјалиста јер како каже СПС ће бити опозиција у Влади Србије која ће радити против премијера. Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је врху СПС-а да уколико не буду озбиљни партнер боље да не улазе у Владу.

– А то – хоћемо да уђемо у Владу, па ћемо мало на ову, па мало на ону страну… Немојте ни да улазите – рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће консултације са својим коалиционим партнерима, а онда са људима из СНС-а, обавити ове недеље, ипак, због попуњеног распореда премијера није искључено да се ти разговори одрже почетком следеће недеље.