Прочитај ми чланак

Још једно дете упуцано из ваздушне пушке! Девојчица (15) рањена на Калемегдану…

0

Јутрос око 8 сати девојчица (15) упуцана је из ваздушне пушке у близини Калемегдана, незванично сазнаје "Блиц". Дете је упуцано у бутину када је кренуло у школу.

Како сазнајемо, девојчица је кренула у школу, а у првом тренутку након што је рањена помислила је да ју је у ногу ударила лоптица. Неколико секунди касније приметила је крв.

Девојчица је превезена на Институт за мајку и дете и тренутно чека на операцију.

Тинејџерка је задобила прострелну рану у бутини.

Догађај је пријављен полицији нешто после 8 часова, а увиђај је у току.

Како „Блиц“ незванично сазнаје, Прво основно јавно тужилаштво у Београду дало је налог полицији да утврди одакле је за сада НН особа пуцала и ранила девојчицу у бутину код Калемегдана. Такође, дат је налог да се што пре пронађе пуцач. Девојчица је у болници и чека операцију.

Пре четири дана припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, ПС Савски венац, идентификовали су и привели мушкарца (66) који се сумњичи да је 25. маја у Сарајевској улици око 19.15 часова, пуцајући из ваздушне пушке, нанео повреде једанаестогодишњем дечаку.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је предложило Првом основном суду у Београду да се осумњиченом мушкарцу одреди притвор због сумње да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело, али суд је одбио предлог, те је осумњичени мушкарац пуштен да се брани са слободе.