Прочитај ми чланак

СНС ПЕПЕЉУГА „Кад немуштим језиком плати ципеле 695 евра“

0

Пропорционални раст је када у једној држави упоредо са стандардом расте загађење ваздуха. Ова дефиниција би се могла наћи у неком од тек излазећих уџбеника економије, а као доказ испод, могле би се наћи и фотографије Андрее Радуловић, заменице председника Скупштине града Београда. Зашто?

Једини тежи посао од физичког је интелектуални, па у складу са тим је сасвим у реду да он буде апсолутно добро плаћен. А има ли тежег интелектуалног напора од измишљања нових речи? Поцо, спрском једнику, донитори, протеком, водено рачуна, ствали, вечерцну, конситивну, зелела, могуцности, помегли, угрожи, правитизација…


Неко би помислио да аутор текста није пребацио тастатуру на српску латиницу, па фале ч, ћ, ш, ж, ђ и слично, али не, ово су речи које користи, употребљава, и које је између осталог измислила Андреа Радуловић. Ево како их можете користити:

– „Протекле две године откако је Александар Вучић ПОЦО председник Владе…“; „…те је постао једна од мера за оно што треба да буде приповедање на српском ЈЕДНИКУ, што је најзначајније“; „Подизање ове бисте је прави пример успешне сарадње Града Београда са грађанима, организацијама и друштвима, који нам долазе као ДОНИТОРИ..“; „Људи вероватно нису навикли јер у ПРОТЕКОМ периоду није ВОДЕНО рачуна… јер су друге СТВАЛИ имале приоритет“; „Да направи дечју сцену и да направи ВЕЧЕРЦНУ сцену“; „До краја децембра ћемо сазвати КОНСИТИВНУ седницу“; „ЗЕЛЕЛА бих да позовем све који су у МОГУЦНОСТИ како би и нама ПОМЕГЛИ…“; „даваоцима ништа не може да УГРОЖИ здравље“; „спашавају од свих ПРАВИТИЗАЦИЈА“…

Елем, поента није у њеном језичком оплемењивању народа, већ у том што је очигледно за то добила поштену накнаду. Наиме, као пепељугу, одају је ципелице. Само што она није изгубила једну, него је добила обе.

И то „Гучи“ од 695 евра. Не, није једна 695 евра. Обе. Не будите на крај срца. Скромни су то људи.

Foto: Printscreen

Што је сасвим у реду. Сада оно малограђанско „ма, боли вас уво, ви у Београду имате супер плате, живите к’о грофови, док остатак Србије крепа“, добија на тежини.

И заиста, господо, ви запослени у том Граду Београду, живите као грофови… Само елегантно. А остатак прочитајте у реченици изнад.