Прочитај ми чланак

СНС КАДАР: Други час српског са Андреом Радуловић

0

Презузештвиша, истачу своја мишљења, комукацију, коинтинуирани, одштетили, посецити, злочинама, малвершки. Не, нисмо јели бунике. Добродошли на други час српског језика у интерпретацији Андрее Радуловић, заменице председника Скупштине града Београда.

Већ смо писали о томе како ова перспективна политичарка и нада СНС-а, својим интелектуалним висинама покушава да допринесе развоју нашег језика. Она није као Вук Караџић, није да само иде по народу и записује шта чује, не, она измишља нове речи.

На првом часу смо имали прилике да чујемо речи и изразе попут: Поцо, спрском једнику, донитори, протеком, водено рачуна, ствали, вечерцну, конситивну, зелела, могуцности, помегли, угрожи, правитизација…

А на другом часу следе: Презузештвиша, истачу своја мишљења, комукацију, коинтинуирани, одштетили, посецити, злочинама, малвершки.

Са једне стране, уверили смо се колико добро овај посао може да буде плаћен. СНС пепељуга је купила „Гучи“ ципелице за бедних 695 долара. Уколико настави овако, она не само да ће заинтересовати децу за српски језик, већ ће редови испред Филолошког факултета да се протежу до Трга републике. Дакле, она је мултипрактик. Или како би она можда рекла – мулкратпитик.

Општа помама ће бити за послом – измишљања речи. Добро, да би се дошло до плате са којом се купују ципелице, мора да се испуни још један услов – учлањење, али, авај, то је бар у Србији лако.

Ако ни то не пође за руком, онда је довољно да имате брата кошаркаша, Александра Радуловића, са сумњивим активностима на терену. Једини спој где ципела уз патику иде.