Прочитај ми чланак

СЛУЧAЈ ГAШИЋ: Смени се највише обрадовали председник Николић и генерал Диковић

0

Док је премијер Вучић тешка срца саопштавао да Братислав Гашић не може више да буде министар, појединци у власти су задовољно трљали руке.

Међу онима које је смена Гашића највише обрадовала су председник Србије Томислав Николић и начелник Генералштаба Љубиша Диковић, с којима је одлазећи министар одбране био у сукобу због управљања Војском.

Свакако се усрећио Диковић, којег је Гашић хтео да пензионише и на то место постави свог човека. Жестоке полемике су се водиле између њих двојице на колегијумима Министарства одбране, али је Диковић имао среће јер је уз њега био Николић, чија је реч ипак последња када је реч о првом човеку Генералштаба.

На крају, Диковић је „видео леђа“ Братиславу Гашићу.

Такође, Братислав Гашић је у управљању Министарством одбране и војним пословима слушао искључиво премијера Aлександра Вучића, што је и те како сметало Томиславу Николићу који је као председник републике истовремено и врховни командант војске.

У оне који су имали разлога за радост спадају и две потпредседнице Владе Зорана Михајловић и Кори Удовички.

Трзавице између Гашића и Михајловићеве трају годинама и углавном су концептуалне природе или се тичу односа с премијером.

Михајловићева одржава контакт са западним дипломатама, а Гашићу то смета, јер сматра да одатле долазе удари на Вучића.

Лакнуће и Кори Удовички. Не тако давно, у јеку афере о ветропарковима, Гашић је одбио да на седницама Владе седи поред Удовички, уз образложење да се она ниједном није оградила од афере чији су актери њена сестра Лидија Удовички и лидер ДС Бојан Пајтић.

У Влади, иначе, има много оних који жале због одласка Братислава Гашића.

– Он је добар човек, непосредан и лак за сарадњу. Направио је грешку која се не прашта, али дешава се – каже један од министара у Влади, а познато је да су Гашићу блиски били уз премијера Вучића и Aлександар Вулин, Жељко Сертић, Златибор Лончар, Небојша Стефановић, Никола Селаковић…

Извор: Блиц