Прочитај ми чланак

СЛОГА: Осуђујемо провокације над радницима, искључиво Весић је крив за инцидент

0

Удружени синдикати Србије "Слога" осудио је данас провокације над радницима градске чистоће у Трезијском тунелу после протеста "Један од пет милиона", уз оцену да је за инцидент "искључиво крив" заменик градоначелника Београда Горан Весић.

„Сматрамо да је Весић најодговорнији, јер је злоупотребио раднике ЈКП Чистоћа како би се над њима испровоцирао инцидент у Теразијском тунелу и за шта би се оптужила опозиција и грађани који месецима протестују против актуелне власти“, навели су из „Слоге“.

Синдикат је позивао Весића да се „не игра са радницима комуналних служби“ и да их не користи као свој „живи штит и алат за лични обрачун са политичким неистомишљеницима“.

„Уместо што преко својих партијских директора шаље раднике да одмах уклањају поруке које су оставили незадовољни грађани, Весић би требао да сачека мало, да протест прође, да се демонстранти разиђу, а онда и прочита поруке и размисли о свему што је у њима поручено“, поручили су из Синдиката.

По завршетку протеста у Београду, запослени у Градској чистоћи су почели да чисте улице и да скидају налепнице из Теразијског тунела што је наишло на негодовање једног броја оних који су дошли на протест.

Нико од радника није физички нападнут, већ су им присутни звиждали, а потом облепили и једно од возила комуналаца.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!