Прочитај ми чланак

Скупштина – МАРИНИКА ВУЧИЋУ Имам доказе, мине из Србије у Украјину послао члан СНС

0

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић је изјавила је у Скупштини Србије да иза извоза минобацачких мина из "Крушика" које су завршиле у Украјини, стоји "члан Главног одбора Српске напредне странке Милорад Пушица".

Тепић је новинарима у Скупштини Србије рекла да иза свих послова трговине оружјем из Србије стоје „високи функционери СНС и блиски сарадници Александра Вучића попут Милорада Пушице и Слободана Тешића“.

„Вучић већ данима говори да иза извоза мина које су завршиле у Украјини стоји мајка узбуњивача из ‘Крушика’, Александра Обрадовића или како је он погрдно зове ‘госпођа мама’, а овај папир јасно показује да иза те трговине стоји члан Главног одбора СНС Милорад Пушица и да су пољска фирма ‘Натан’, односно ‘Техноремонт’ који га овде представља, само ‘проточни бојлер'“, навела је Тепић.

Она је као нетачне одбацила Вучићеве оптужбе да део опозиције у Србији „разара земљу и наменску индустрију“, и позвала га да објасни „како је члан Главног одбора СНС био директан посредник у трговини 30.000 мина које су из ‘Крушика’ завршиле у Украјини“.

„Нико нема ништа против да се наменска развија и послује у складу са законом, али овде имамо школске примере трговине утицајем, злоупотребе службеног положаја и више од пет кривичних дела корупције“, рекла је она.

„Нисмо ми ти који разарају наменску индустрију већ је чувамо од Вучића и његове клике и од маневра да се уништавањем наменске, посебно предузећа Југоимпорт СДПР, посредством приватних брокера блиских СНС-у, та индустрија приватизује“, казала је потпредседница ССП.

Она је новинарима показала предлог Уредбе Владе Србије о формирању групације одбрамбена индустрија Србије, која по њеним речима, треба да омогући да целокупна трговина оружјем буде у рукама „људи из врха СНС“.

„То је начин да се све фабрике наменске индустрије интегришу у једну под именом ‘Групација одбрамбене индустрије’ којом би управљала Влада Србије преко Савета који би имао председника и чланове“, казала је Мариника Тепић.

Рекла је да постоје велики отпори, „посебно у Војсци Србије“, да такав документ буде усвојен.

Тепић је навела и да је предлогом те уредбе предвиђена конверзија дуга или страних улагања у власништво што, како је оценила, „јасно говори да је у питању најконкретнији пут до приватизације наменске индустрије“.

„Када хронолошки послажемо све што су истраживачки медији урадили, како је узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић направио први искорак са објављивањем сазнања о злоупотребама којима се баца на колена наша наменска индустрија и претвара у зависника приватних брокера блиских СНС-у, поставља се питање зашто се о томе не говори, него се кривица пребацује на опозицију или на мајку тог узбуњивача“, рекла је Мариника Тепић.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!