Прочитај ми чланак

СКУПИЛО СЕ ДЕСЕТИНЕ ХУЛИГАНА са Вучићевим аусвајсом: Није успела бакљада у Нишу!

0

Група од више од 40 навијача окупила се у време полицијског часа у нишком насељу Палилула, како би са кровова зграда направили бакљаду, а како извештава репортер Јужних вести са лица места, након доласка полиције окупљени су се разишли и нису успели у намери. Међу хулиганима је био и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале.

На позив станара појединих зграда из улица Бранка Радичевића и Чарнојевићеве, који су пријавили да су у току дана долазили активисти Српске напредне странке како би на њиховим крововима поставили озвучење и направили бакљаду, на лицу места били су уредница Јужних вести Гордана Бјелетић и фото-репортет Вања Кесер.

Окупљање је кренуло мало пре 20 сати. Тамо су били и неки од управника зграда. Иако се скупило више од 40 људи, нико није хтео да каже због чега је ту у сред полицијског часа и ванредног стања. Само је један од њих рекао да је изашао да баци ђубре – прича Бјелетићева.

Око 20 сати најпре се чуо аплауз, да би 5 минута касније кренуло лупање у шерпе и бацање петарди са тераса, а окупљени су се повукли испод крова продавнице.

У једном тренутку је неколико младића ушло у једну од зграда, али су се брзо вратили, из засада, непознатог разлога.

Станари су позвали и полицију, она је дошла. Легитимисала је нас новинаре, рекли су да ће легитимисати и остале грађане – извештава новинарка.

На питање новинарке зашто беже, један од окупљених је само рекао: “Зато што вас нисам питао“ и поручио новинарки да “спусти ту камеру доле”. Када је прекинут лајв пренос на Фејсбуку, на новинаре Јужних вести је бачена и стаклена чаша, а и један аутомобил је великом брзином прошао тик поред њих.