Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНА ПОРУКА ИЗ БиХ: „Честитке“ установама РС са сликом лешева

0

Институцијама Српске, уочи 9. јануара, стигле скандалозне поруке из федерације БиХ

НА адресе институција Републике Српске, поводом Дана Републике 9. јануара, стигле су „честитке“ морбидног садржаја. Наиме, на њима су фотографија гомиле људских костију и лешева и натпис: „Ако обележавате Дан Републике Српске, не заборавите – ово су њени темељи“.

На полеђини су наведени називи 25 углавном бошњачких удружења проистеклих из рата, међу којима је и коалиција „1. март“, али и удружења која се званично декларишу да се залажу за толеранцију, мир, истину и правду. Међу њима су Форум грађана Тузле и Фондација истине, правде и помирења из Тузле.

– Ово није први пут да нам на овакав начин, пред обележавање 9. јануара стижу провокације из Федерације БиХ – потврђено је „Новостима“ у институцијама Српске.

Бранислав Дукић, председник Савеза логораша РС, каже, за „Новости“, да није изненађен овим провокацијама:

– Сваки удар на Дан РС, који је за нас светиња, још више јача институцију и уједињује српски народ у РС.

Он додаје да муслимани морају да схвате једном заувек да БиХ никада неће бити унитарна, за шта се борио Алија Изетбеговић, а наставио његов син Бакир Изетбеговић:

– Република Српска је јака, међународно призната и поносно славимо Дан Републике. Било је у прошлости из Федерације БиХ покушаја да се укине наш свети празник, а што су подржавали и појединци из међународне заједнице. Све нападе смо одбили и Дан Републике се и даље слави и славиће се.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!