Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ТВРДИ: Звездан Јовановић саслушаван под батинама, ништа није признао

0

Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да је спреман да преузме на себе обнову поступка у коме су Легија и Звездан Јовановић осуђени због убиства Ђинђића.

Шешељ је новинарима уочи посете Улемеку у пожаревачком затвору Забела рекао да СРС има „јаке аргументе“ за ревизију поступка за убиство Ђинђића, нарочито како је рекао, када је реч о Јовановићу.

„Обојица (Улемек и Јовановић) су тражила да дођем. Контактирао сам са њиховим адвокатима и преузео бих на себе да терам обнову поступка пошто имамо јаке аргументе, поготову за Звездана, а онда на томе све пада“, казао је лидер радикала.

Шешељ је навео да је Јовановић саслушаван под батинама и да ништа није признао, већ да је тек после претњи да ће му ликвидирати породицу пристао да потпише све што је „лично издиктирао генерал Родољуб Миловић“.

„Пошто није био присутан адвокат, то ништа није било валидно. Онда су нашли адвокатицу Весну Радомировић која је пристала да потпише као да је била присутна саслушању иако није била ниједног минута ту. На томе све мора да падне, а после ћемо видети како је Ната Месаровић режирала и зашто су досманлије стрељале Душана Спасојевића и Милета Луковића Кума“, казао је Шешељ.