Прочитај ми чланак

Шешељ Трампу: Били смо савезници, а онда је дошао Клинтон

0

Београд -- Лидер СРС Војислав Шешељ честитао је Доналду Трампу и изразио наду да ће његовим избором бити завршена "срамна епизода" у односима две земље.

Vojislav_Seselj_SRS_82fafc910c

Како каже, пријатељство и савезништво САД и Србије трајало је током два светска рата и током Хладног рата.

„Све док ратни злочинац Бил Клинтон није покренуо нелегалну војну агресију на нашу државу, са циљем да скрене пажњу америчке јавности и медија са његових ванбрачних афера и других скандала“, наводи Шешељ.

Шешељ у честитки Трампу наводи да је „агресија резултирала креирањем нелегалне мусиманске нарко-мафије у квази-држави формираној на Косову, светој српској земљи“.

Он му је пренео „неизмерну захвалност“ због тога што је осудио НАТО бомбардовање Србије и подсетио да је због тога, 16. августа за време посете потпредседника САД Џозефа Бајдена, СРС организовала скуп под називом „Гласај за Трампа“.

„Новоизабрани господине председниче, све док будете радили за добробит Америке и целог света, у Србији ћете имати савезника у успостављању мира и демократског поретка“, додао је Шешељ.

Подсећамо, Шешељ је са званичницима своје странке приликом доласка потпредседника САД Џозефа Бајдена у Србију протестовао носећи мајице са ликом Доналда Трампа.