Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: То су обични преваранти који за велики новац обмањују јавност!

0
Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

БЕОГРАД – Након објављивања неколико истраживања о популарности политичких партија, по којима је СРС испод цензуса, огласио се и лидер СРС Војислав Шешељ.

– Лажна агенција за истраживање јавног мнења„Ипсос стратеџик маркетинг“тврди да је популарност премијера Вучића ове године страховито ојачала. Ако Вучићева популарност није „страховито ојачала“ захваљујући смањивању плата и пензија, просто не разумем како је могло до тога дође. Тајна је у томе што у Србији не постоји ниједна права агенција за истраживање јавног мнења.Ове које се оглашавају уопште не врше анкетирање. Газде„Ипсос стратеџик маркетинга“,„Фактора плус“ и „Нове српске политичке мисли“ су обични преваранти који за велики новац обмањују јавност – каже Шешељ.

Шешељ је објаснио мотиве режима да наручује лажна истраживања.

– Кад се више пута слаже да су нека странка или појединац много популарни, по инерцији људи су често склони да у то поверују и тако гласају. Ако агенције лажно приказују да су нека странка и њен лидер на дну лествице популарности, многи људи су склони да их због тога игноришу. Систематско објављивање лажних података из неизведених истраживања јавног мнења представља крајње неморални облик пропагандног деловања – објашњава Шешељ.

Он тврди да за пуних 25 година њеног постојања, ни једна агенција за истраживање јавног није била у стању да погоди праве изборне резултате СРС.

– Целе ове године давали су нам 6 до 7 одсто, а сад одједном само 3 одсто. Како је то могуће? Вучић се уплашио јер смо ми радикали одавно пребацили 20одсто. Страх од много снажне Српске радикалне странке навео је режимске и прозападне медије да појачају нашу медијску блокаду.Ништа им то не вреди. Ако Вучић објави праве резултате истраживања јавног мнења, убрзао би се негативни тренд популарности напредњака и позитивни тренд радикала – каже Шешељ.

 

Извор: Ослобођење