Прочитај ми чланак

Краљево: Намерно изазивали саобраћајне несреће, па ојадили осигурање за 2 милиона

0

Полиција је ухапсила десет чланова криминалних група који се сумњиче да су преварама у осигурању на основу намерно изазваних саобраћајних незгода оштетили једну осигуравајућу кућу за више од 1,86 милиона динара.

Ухапшени су Д. С. (24), Ж. С. (62), Г. М. (39), С. С. (37), М. М. (38), Д. Ч. (37), С. Д. (51), Г. М. (46) и С. П. К. (34), сви из Краљева, као и П. К. (45) из Врњачке Бање који се терете за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и превара у осигурању.

За иста кривична дела полиција је поднела кривичне пријаве у редовном поступку против В. М. (36) из Чачка, Б. Б. (45), А. С. (34), М. А. (43) и М. Ц. (37), сви из Краљева.

Они се сумњиче да су, од краја априла до средине октобра 2021. године, по претходним инструкцијама В. М., на подручју Аранђеловца, Чачка и Јагодине учествовали у три намерно изазване саобраћајне незгоде, а потом лекарску документацију о указаној медицинској помоћи предавали В. М. који је, у име учесника у овим незгодама, од осигуравајуће куће извршио наплату нематеријалне штете.