Прочитај ми чланак

Двери: Национално окупљање прешло цензус на републичким изборима, у Бгд неизвесно

0

Коалиција Национално окупљање, коју чине Двери и Заветници, саопштила је данас да је по резултатима којима располаже, прешла цензус на парламентарним изборима а да је резултат који је остварила на локалним изборима у Београду "још увек неизвестан".

Двери су у саопштењу навеле да нису задовољне тим резултатима јер су очекивали „бољи успех“.

„Иако смо пети по изборном рејтингу, сам број освојених гласова никако не може бити задовољавајући. Са друге стране, спремили смо више стотина приговора због разних облика изборних нерегуларности на територији целе Србије и ако избори буду поновљени на већини ових бирачких места, апсолутно смо сигурни да ћемо одбранити парламентарни статус“, навели су из тог покрета.

Најавили су да ће по објављивању коначних резултата јучерашњих избора урадити „озбиљну анализу рада“ али и додали да је „очигледно“ да ће морати „много тога да промене“.

„Иако имамо најбољи политички програм, иако смо имали квалитетну и поштену кампању у којој смо ставили домаћи економски интерес и борбу против француско-немачког ултиматума у први план, очигледно је да нисмо имали медијског простора да нас чује бар део грађана Србије. Када се на то надовеже велика негативна кампања уперена против нас, ни резултат не може бити у складу са очекивањима“, оцениле су Двери.

Оценили су као „позитивне“ резултате које су остварили на локалним изборима у Коцељеви, где су освојили 23 одсто гласова, у Димитровграду где су освојили 14 одсто и у Лозници у којој су добили поверење 12 одсто бирача.

„У Великој Плани смо освојили шест одсто гласова а постали смо парламентарни и имаћемо своје одборнике и у Пријепољу, Крушевцу, Лесковцу, Лајковцу, Трстенику, Смедереву и Богатићу“, навели су из покрета Двери.