Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ НАСТАВИО ДА ОТКРИВА: Тома има дете и са актуелном посланицом СНС-а!

0

БЕОГРАД – Као председничког кандидата апсолутно ме не интересују љубавне афере Томислава Николића, као што је ова с Хеленом Михић са почетка његове политичке каријере, иако ми није непозната, али ме и те како занима да се због општег интереса разоткрије колико има ванбрачне деце, каже лидер СРС Војислав Шешељ, коментаришући везу некадашњег кума с бившом новинарком и мисицом.

toma-jutub

Шешељ тврди да Николић, поред двојице синова, има још троје ванбрачне деце са три различите жене, од којих је једна посланица СНС у још увек актуелном сазиву Скупштине!

Деца су деца

– Љубавне афере су његова приватна ствар, па и Хелена, о којој сте писали. Оно што ја као човек хуманиста и као политичар не могу да прећутим јесте да Томислав Николић избегава да призна своју ванбрачну децу. Могу да схватим да он сумња у сопствено очинство, али онда треба лепо да оде на ДНК анализу. Тако би се све утврдило и разјаснило – открива Шешељ и додаје:

– Једно има с Холанђанком која живи у Београду, друго с неком старлетом, а треће са једном народном посланицом СНС из претходног мандата. На основу онога што знам, а што је тачно, постављам питање: Да ли он признаје ту децу или не признаје? Та деца су иста као и његова брачна. Каква је ту разлика кад је очинство у питању? Моја намера није да нападам Николића као свог политичког супарника, већ ствар елементарног грађанског морала. И цело друштво и сви појединци треба да се ангажују у интересу права деце. А да Томислав Николић, не дај боже, одапне, онда та деца имају исто право наслеђивања као и његова законита деца. Његова дужност је да им то омогући без компликација. И ако ту елементарну грађанску дужност не испуни, он не сме да обавља ниједну државну функцију. И да нисам председнички кандидат, исто бих тако говорио – рекао је на крају Шешељ, додајући да не жели да каже о којој посланици је реч, пре свега због њеног интереса, али и интереса детета.

Подсетимо, лидер радикала је пре неколико месеци, управо у интервјуу нашем листу, тврдио да Николић има ванбрачну ћерку с Холанђанком Елизабет Фарел, која је била пријатељ СРС и за њих с холандског преводила документа потребна за одбрану Шешеља у Хашком трибуналу. Фарелова је негирала Шешељеве тврдње, али с друге стране, Николић није тужио Шешеља суду, а ДНК анализа до сада није ни затражена ни урађена.

Без одговора

Председник Николић тада није желео да коментарише тврдње лидера радикала, док је Шешељ отишао корак даље и рекао да може да га тужи и да то прижељкује јер би тако могао да тражи ДНК анализу која би недвосмислено показала очинство над ванбрачном децом.

Ни јуче из кабинета председника републике нисмо добили одговор на питање да ли је тачна тврдња лидера радикала о његовом ванбрачном детету с посланицом Српске напредне странке из још увек актуелног сазива Скупштине.