Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ МУ НЕ ОПРAШТA КAРAЏИЋA: Тадић треба да виси на Теразијама

0

Бацио сам клетву на њега јер је изручио Караџића Хагу, али и на радикале који су с њим шуровали, а оном Мартиновићу ће моја жена Јадранка ишчупати уши.

vojislav seselj boris tadic vesanje
Лидер радикала Војислав Шешељ својим изјавама упреним против политичких противника, али и бивших пулена, већ је кренуо у офанзиву, те најавио бурну атмосферу у новом сазиву српског парламента. Председник радикала тврди да није неко ко куне, али и признаје за Курир да је клетве бацио на лидера СДС Бориса Тадића, који је као председник државе изручио Радована Караџића Хашком трибуналу.

И због тога Тадић треба да виси на Теразијама – рекао је Шешељ. На питање да ли се због таквих скандалозних изјава прибојава реакције из СДС, али и осталих партија, он се не зауставља, већ поручује да су клетве бачене и на све садашње и бивше радикале који су „друговали и сусретали се с Тадићем“.

Шешељ је и раније открио део своје стратегије коју је спремио за нови сазив Скупштине, те поручио да ће свом бившем пулену Aлександру Мартиновић „ишчупати уши“, јер он „једино за то и служи“.

Свађа због жене

Мартиновић тврди за Курир да се тога уопште не плаши.

– Нек ме чупа за уши, нек ради шта хоће, не плашим се уопште. Што бих се плашио? Нек он ради оно што мисли да је најбоље за његову странку. Не упуштам се заиста у то, не знам ни да ли се шали или је озбиљан – каже Мартиновић. Додаје да сваки посланик има право да се понаша онако како хоће.

– Народ је ту да процени да ли је то добро или није добро. Заиста нема фрку од Шешеља. Нема никаквих обавеза према њему. Он је, по мом мишљењу, направио стратешку грешку што је кандидовао своју супругу за председника 2012. године и то је био кључни разлог што странка није прешла цензус – каже Мартиновић. Наглашава опет да се не плаши претњи.

Шешељ, с друге стране, тврди да је управо Мартиновић на седници Председништва странке предложио да његова супруга Јадранка буде кандидат за председника.

– Он измишља, па постоји снимак тога. Ја му нећу ништа рећи, али када га се Јадранка дочепа, не само да ће му заврнути уши него има да му их ишчупа – у свом стилу ће Шешељ.

Черупање у Скупштини

Лидер СДС Борис Тадић није желео да коментарише Шешељеву претњу да ће висити на Теразијама, а његов партијски колега Марко Ђуришић није хтео да стане „ у одбрану“ шефа. Саслушао је питање и кратко поручио:
– Ма довиђења.

Иначе, Шешељ ће, како је раније најавио за Курир, имати и друге жртве у парламенту, а нарочито ће на мукама бити председница ДСС Санда Рашковић Ивић и лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

– Санду ћу да черупам као кокош, а оног Чеду могу да растурим кад хоћу. Дошло, изгледа, време кад је у парламенту 3. категорија политичара. Нисам задовољан – пожалио се Шешељ.