Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Коалиције ДСС-Двери и СДС-ЛДП-ЛСВ нису прешле цензус!

0

seselj sarovic krasic

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ оптужио је данас чланове Републичке изборне комисије да су се ставили у службу страних амбасадора и да крше изборну вољу грађана како би омогућили да коалиције ДСС-Двери и СДС-ЛДП-ЛСВ пређу цензус и уђу у састав новог парламента.

Шешељ је објаснио да се прекрајање изборних резултата врши под притиском америчког амбасадора Скота, британског амбасадора Кифа и европског представника Мек Алистера.

Представници Републичке изборне комисије тенденциозно одбацују резултате са бирачких места где су ДСС-Двери и СДС-ЛДП-ЛСВ оствариле лош резултат, како би се створила нова основица из које произлази да ове странке имају 5% гласова.

Дакле, Републичка изборна комисија вештачки смањује бирачко тело и број изашлих бирача на изборе.

Председник Српске радикалне странке је истакао да је такво деловање недопустиво, да представља кршење и Устава и закона и повлачи кривичну одговорност.

Српска радикална странка захтева да се избори поново одрже на око 160 бирачких места где су се десиле озбиљне неправилности и указује на чињеницу да српски радикали нису имали никакве могућности да контролишу пребројавање гласачких листића са Косова и Метохије.

Ту могућност су имали само представници странака које су биле парламентарне у прошлом мандату.

Извор: СРС