Прочитај ми чланак

ПОКС: Одбијен нам је захтев у увид у бирачки списак у Новом Саду

0

Покрет обнове Краљевине Србије затражио је од градске управе у Новом Саду увид у бирачки списак уз присуство њихових запослених у администрација и добио је одбијеницу, саопштио је данас ПОКС.

Председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић оценио је да је то „у супротности са изјавом председника Србије, Александра Вучића, који је у гостовању на јавном сервису, 20.02. у емисији Таковска 10, изјавио: ‘Бирачки списак је нешто што је доступно свима и сваком човеку да може да провери да ли је уписан у бирачки списак или није и политичким странкама и невладиним организацијама које су у много наврата то тражили“.

„Ако је бирачки списак у Новом Саду исправан, зашто нам не дозволе увид? Желимо да утврдимо ко овде не говори истину, председник или градска управа Новог Сада која се позива на закон да политичке странке немају право на увид у бирачки списак. Уколико је градска управа у праву, онда председник Србије и није био баш најбољи студент права како се представља и поново је обмануо јавност са намером да створи утисак да није било изборне крађе и да је бирачки списак доступан свима и исправан“, навео је у писаној изјави Михаиловић.

Позивајући се на поуздана сазнања, он је навео да је у бирачки списак, са намером да гласају за СНС, уписано „више од 20.000 бирача који уопште не живе у Новом Саду и немају у складу са законом пребивалиште, па самим тим ни право гласа“.

„То је чак 10 одсто од гласача који изађу на изборе, што итекако утиче на резултате гласања и без којих владајуће странке нема шта да траже на изборима. Јасно је да опозиција неће дозволити одржавање таквих избора који напредњаци хоће да спроведу средином јула месеца у Новом Саду“, нагласио је Михаиловић.