Прочитај ми чланак

Нови ДСС: Сумња се да власт планира у Нишу изборну крађу по ‘београдском рецепту’

0

Постоји оправдана сумња да власт у Нишу планира изборне нерегуларности „по рецепту из Београда“, али опозиција може да победи уз „отварање“ Радио телевизије Србије (РТС) и медија која се финансирају из градског буџета, квалитетнији приступ бирачком списку, као и бољом контролом на бирачким местима, саопштиле су данас Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) и коалиција „Ниш мој град“.

У заједничком саопштењу су најавили да ће затражити од Министарства унутрашњих послова да им, као инфромацију од јавног значаја, достави тачан број пријављених лица са пребивалиштем у Нишу на дан 31. децембра 2022. године, и новопријављених на дан 17. децембра 2023. и 8. марта 2024. године, уз податак претходног пребивалишта свих новопријављених лица.

Оценили су и да је неопходно да опозиција, у циљу победе на изборима, обезбеди поуздане контролоре на биралиштима.

„Задатак нишке опозиције је да буде тесно повезана, формирањем још ширег фронта против власти, односно новим укрупњавањем у једну или две колоне у које би биле укључене не само партије, већ и друге организације, удружења грађана и синдикати“, истакли су у заједничком саопштењу.