Прочитај ми чланак

Селаковић: Нећу дати оставку због сукоба интереса

0

nikola-selakovic-ministarstvo-pravde

Агенција за борбу против корупције затражила је разрешење министра правде Николе Селаковића због сукоба интереса, али њему не пада на памет да оде са функције. Селаковић у овом ставу има подршку Владе Србије.

Агенција је претходно саопштила да је предложила разрешење министра правде, као и да је одлуку о јавном објављивању те препоруке 1. октобра потписала директорка Татјана Бабић.

Поступак против Селаковића је покренут 12. јуна, на основу пријаве Удружења судијских и тужилачких помоћника Србије. Удружење га терети да је као члан Државног већа тужилаца (ДВТ) и Високог савета судства (ВСС) гласао да његови саветници у Министарству правде Радомир Илић и Мирјана Михајловић буду изабрани за заменика тужиоца, односно судију за прекршаје.

Министар има право жалбе која се подноси одбору агенције као другостепеном органу и за коју му рок истиче у уторак.

У својој изјави Селаковић није негирао догађај за који га оптужују, али се жестоко обрушио на агенцију.

– Поштујем законе своје државе и поштоваћу сваку закониту одлуку њених органа. Али не волим када ми придике о законитости држе они којима су руке дубоко у меду. По Закону о Агенцији, члан 50 став 6, овакви поступци се воде тајно јер доводе у сумњу интегритет личности и до нарушавања нечијег угледа пре доношења коначне правоснажне одлуке, те свако објављивање детаља поступка представља директно кршење закона – каже Селаковић.

У Агенцији за борбу против корупције јуче нису желели да даље коментаришу случај док министар не поднесе жалбу и док не буде одлучено о њој. У Влади такође нисмо добили званичан став о случају, међутим, незванично кажу да Селаковић није виђен за смену.

Извор: Блиц