Прочитај ми чланак

Шаровић: Очекујем само масну гибаницу од Драгице

0

Председник Србије Томислав Николић биће данас на тешким мукама. На консултације му стижу опозиционе странке, а посебно „наоштрени“ долазе представници десничарских партија.

sarovic nemanja

Иако је Николић избегао сусет са лидером радикала Војиславом Шешељем, у посету му долази потпредседник те странке Немања Шаровић, који је навео да би било неозбиљно да унапред каже шта ће поручити шефу државе, али је истакао да очекује домаћински дочек.

– Очекујем да Драгица Николић спреми једну масну, врућу, четничку гибаницу – казао је он и додао да се двоуми шта да председнику Србије однесе на поклон.

– Шта поклонити човеку који има све? Николић има и жену, и љубавницу, и две куће, и три викендице, лажну факултетску диплому, цркву покајницу… Стварно ми је тешко да смислим који би био адекватан поклон за њега – пожалио нам се потпредседник радикала. Осим Шаровића, у делегацији радикала биће и генерална секретарка СРС-а Наташа Јовановић.

Председнику неће бити лако ни када му на канабе дођу представници коалиције ДСС-Двери. Наиме, председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић открила нам је да већ има припремљене теме.

– Тема ће бити најављена промена Устава и расписивање референдума о ЕУ и НАТО – казала је она. Упитана да ли постоји нешто на шта посебно жели да скрене пажњу Николићу, казала је да је то промена Устава. У делегацији коалиције ДСС-Двери осим председнице ДСС-а биће и будући посланик Миладин Шеварлић и лидер Двери Бошко Обрадовић.

Први ће данас на канабе код председника доћи представници коалиције СПС-ЈС, Ивица Дачић и Драган Марковић Палма, а доћи ће и ДС, Покрет „Доста је било“ и коалиција ЛДП-СДС-ЛСВ, СВМ, БДЗ Санџака, СДА Санџака и Партије за демократско деловање. Николић ће на крају разговарати са представницима Зелене странке.