Прочитај ми чланак

Шапић би да забрани једну особу у ауту у шпицу?!

0

Уколико желимо чист ваздух морамо сви бити спремни на жртву. Као пример решења за загађење је пракса неких земаља у којима постоје режими вожње када је, на пример, у саобраћајном шпицу забрањено да се у возилу налази једна особа - рекао је Шапић за РТС .

Питање је како и да ли ће то заживети у Београду, и колико је то све реално у нашем друштву и постављеном систему.

Приоритет је, каже, да Београд буде шампион у свему.

– Београд јесте победник, Београд је један од ретких градова у свету који је толико пута рушен и увек успевао да се подигне из пепела и буде центар југоисточне Европе, југоисточни Њујорк… Имамо обавезу да наставимо у том правцу и сваког дана потврђујемо ту победничку црту – рекао је Шапић.

Наглашава да се у овом тешком светском тренутку морају одредити приоритетни задаци, будући да је, због дешавања у Украјини, тежак период у целом свету.

– Имамо велике капиталне пројекте од којих нећемо одустати, ту нема никакве дилеме… Да ли ћемо наставити да радимо све добре ствари које су рађене – да, да ли ће нас објективне околности мало успорити, сигурно да хоће… Мислим да је у овом моменту приоритет и најважнија ствар да обезбедимо топле домове, комунални ред, да обезбедимо јавни превоз… Наравно да нећемо одустати ни од великих капиталних ствари – и обилазнице, метроа, и прерађивача отпадних вода, реконструкције булевара, школа, обданишта, вртића… – истакао је Шапић за РТС.