Прочитај ми чланак

СДП УДАРА НА МИЛА: „Сад кад идемо у НАТО, признајемо – у Црној Гори се лоше влада“

0
Фото:  ХРТ

Фото: ХРТ

ПОДГОРИЦА – У Скупштини Црне Горе завршена је тродневна расправа о поверењу Влади, у парламенту је тренутно пауза, након које ће уследити завршне речи представника посланичких клубова и премијера Мила Ђукановића, а потом гласање о поверењу његовој Влади.

Ђукановић је данас трећег дана расправе о његовој Влади, рекао да неће схватити као издају то што је СДП одлучио да ускрати подршку за поверење Влади Црне Горе, а да ће се о политичкој понуди Позитивне Црне Горе изјаснити у завршној речи, пренела је Радио-телевизија Црне Горе.

Ђукановић је данас у дискусији с послаником СДП-а Изетом Бралићем, рекао да се из блиске прошлости присећа и другачијих ставова до јуче бившег коалиционог партнера.

Наиме, претходно је Бралић саопштио да разлаз са ДПС-ом није накнадна памет и да су различити ставови о приватизацији појединих предузећа постојали од самог почетка.

„Зашто напуштамо коалицију? Сад кад смо добили позивницу за НАТО нема тог везивног ткива због којег би морали да се одрекнемо принципа које ми у СДП-у сматрамо предусловом реформи. У Црној Гори се данас лоше влада“, истакао је Бралић.

Са друге стране, Ђукановић је рекао да излагање Бралића показује право на промену мишљења.

„Бескрајно верујем у право сваког да отвори очи, спозна неку нову истину и саопшти ново виђење“, рекао је Ђукановић.

Премијер је рекао да не прихвата оцене да је влада крива за судбину сваког од 650.000 становника.

Бралић је, међутим, казао да владу не подржавају и зато што нема стратешку визију.

Извор: Танјуг