Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ АЛЕКСА КОЈИ ЈЕ ПОЧИНИО МАСАКР У КЊАЖЕВЦУ: Пушком убио оца, бабу и деду

0

Двадесетдвогодишњи Алекса Милојевић починио је данас стравичан злочин у Књажевцу, када је у породичној кући из ловачке пушке убио оца, деду и бабу; деда и баба су му имали преко осамдесет година.

Незванично, младић је рекао да је убиство починио зато што више није могао да се брине о оцу, деди и баби – били су му превише стари.

Форензичари детаљно чешљају кућу ради прикупљања доказа ужасног злочина. Тела настрадалих су још у кући. Погребна возила су испред и чекају крај увиђаја да их одвезу на судску медицину, где ће бити обављена обдукција.

Алекса је починио крвави пир, убивши оца, а након злочина изговорио је наводно само три речи: „Ја их поби“.

– Никад проблема није било са њим. Јуче сам га баш видела на улици испред са оцем. Јавио ми се најнормалније – каже једна комшиница.

Познаници причају да се Алекс никада није жалио да му је нешто тешко, ни најбољим пријатељима.

Распитивао се колико коштају дрва

– Никакву наговештаји нису били да овако нешто може да се деси. Дошли су из Немачке 2000. или 1999. гдине. Добре комшије, никад се није чуло ништа из њихове куће – причају комшије.

-Дечко је био супер, увек се јави – причају комшије.

– Нико не зна узрок, никоме се није жалио. Дан пре овог се распитивао колико је комшија платио дрва. Ово је гром из ведра неба – причају комшије.

Комшија Марко Ђорђевић објаснио је за „Блиц“ како је чуо за злочин.

– Ћерка је дошла с посла и рекла нам да се десио масакр. Не знам из ког разлога се то десило. Није било никаквих проблема раније ни са тим дечком ни са осталима. Ишли смо једни код других, дружили смо се. Претходне вечери сам ишао да шетам на ту страну и видео сам га на тераси. Питао сам га где је шеф, како сам звао његовог оца, и рекао ми је да је у гаражи. Отишао сам, причали смо, позвао ме је на кафу, али нисам отишао. После се нисмо видели – каже Ђорђевић за „Блиц“.

Комшија убијених у Књажевцу, Милош Милојевић, за Телеграф.рс истиче да се из куће никада није чула галама и свађа, а да се мајка младића осумњиченог за убиство оца, бабе и деде развела од његовог оца и преудала па је младић одрастао са њима.

Бака, како каже Милош није била болесна, али јесу отац и деда младића који се сумњичи за крвави пир у породичној кући.

– Дуго их познајем. Нису сви били болесни. Милош Милојевић је био болестан и Предраг Милојевић, отац и деда, а бака није била болесна. Он је био супер дечко. Приватно је радио. Никада није било никакве галаме и свађе, уопште никакав наговештај нисам приметио да ће нешто да буде – истиче.

За злочин у комшилуку сазнао је, како каже, од ћерке која им је црне вести саоппштила након што се вратила са посла.

– Нисам чуо ништа, никакаве пуцње. У том тренутку био сам овде, гледао телевизију. Да ћерка није дошла не би ни знали. Она је ишла са посла и нису је пустили ту да прође и тако је сазнала. У шоку сам. Мајка од Алексе се развела од његовог оца и она се преудала. Отац се никада није жалио на њега. Они су повратници из иностранства – рекао је комшија убијених, Марко Ђорђевић.

Комшиница Ирена Живадиновић открила је за „Блиц“ језиве детаље убиства.

– Алекса је после злочина изашао из куће и једној комшиници рекао: „Ја их поби!“ Она га је питала како, а он је рекао: „Пушком“. „Па шта Алекса, сине, то уради?“, питала га је она. Он је рекао: „Не знам“ и сео на ивичњак. Онда је она мене зауставила и уплакана ми је рекла да је побио породицу – прича Ирена и додаје:

– Био је дечко за пример. Сви се чуде. Дечко пет пута прође улицом, и пет пута се јави. Увек је понудио помоћ кад је нека радна акција. Видели смо се и синоћ и јуче. Био је ту, нисмо приметили да је нерасположен, ни најмање, ништа није рекао, зато је ово сад баш онако једна изненадна ситуација, ништа се није очекивало – рекла је комшиница Ирена Живадиновић.

Прави разлог језивог убиства још увек није утврђен, а комшије истичу да је случај погодио цело село и да су још увек у шоку.

Како кажу, „није био проблематичан дечко“.

У паузи између два певања, на Вучићевим телевизијским станицама, ггласио се и министар полиције Ивица Дачић

Деда је био непокретан, а отац и баба тешко болесни. Убиство је извршио из ловачког оружја.

– Лице је лишено слободе и признало је дело, а полицији је изјавио да није могао више да се брине о њима, јер су били превише болесни – рекао је Дачић.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару одређено је задржавање до 48 сати Алекси Миливојевићу из Књажевца , за кога постоје основи сумње да је данас око 15.50 часова, у породичној кући у Књажевцу, ватреним оружјем – ловачким карабином, лишио живота свог оца Предрага , деду Милоша (1943) и бабу Сарајевку.

Лице ће уз кривичну пријаву бити приведено Вишем јавном тужиоцу у Зајечару у законском року.