Прочитај ми чланак

РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ ИЗБОРИ? „Грађани да одлуче о препрекама“

0

Председник Александар Вучић изјавио је на конференцији за медије са Јоханесом Ханом да су пред Србијом велике препреке о којима ће морати грађани да одлуче.

Како каже, реч је о “планинама препрека“, а истакао је пре свега питање Косова и Метохије, као и границе са БиХ и Хрватском.

 

“Да ли су то за нас лаке препреке? Нису, као Хималаји су, али не бисмо били први који су се попели на Монт Еверест“, истакао је Вучић.

Осим тога, Вучић је навео да је дошло време да “доносимо одлуке, платимо одређене цене из прошлости и решавамо проблеме које нико није решавамо деценијама уназад”.

Вучић је ту истакао и да је реч о “толико крупним питањима да ће грађани морати да се изјасне о њима“.

“Да ли видимо будућност у Европи, за шта морамо да платимо одређену цену, а која није имала, или да останемо на овоме сада? Одлучиће грађани и ми ћемо да поштујемо ту одлуку. Али нећу да се кријем, већ ћу рећи шта мислим да је најбоље за земљу, а грађани ће рећи да ли је то фер или није“, истакао је Вучић.

Председник Србије ту није истакао да ли је тиме мислио на могући референдум или излазак на ванредне изборе.

Осим тога, он је навео да “не може Србија ту да изгуби све, а неко други да добије све“, већ да решење мора бити резултат компромиса “у којим ће и једни и други да изгубе да би били задовољни“.

Европски комесар за проширење Јоханес Хан изјавио је да Србија има реалну перспективу у Европској униј.

Подсећамо, Вучић је раније најавио да ће у априлу изнети у јавност свој предлог решења за Косово.