Прочитај ми чланак

Рампа за Несторовића на Чукарици: Опструкција, режим спречио да се овере потписи!

0

Бирачи са општине Чукарица неће имати прилику да на предстојећим локалним изборима заказаним за 02.04.2024. године гласају за листу групе грађана „МИ СНАГА НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић-Чукарица“, наводи се у саопштењу Горана Марјановића, заступника групе грађана

– Покрет „МИ СНАГА НАРОДА проф. др Бранимир Несторовић“ ужива зачајно поверење грађана Чукарице, што је по свему судећи засметало онима који су дужни да обезбеде да се изборни процес спроведе у складу са законом.

Грађани Чукарице у деловању покрета препознају аутентични глас народа, разумеју и подржавају основне принципе за које се покрет залаже, а све је то преточено у поверење које се огледа у чињеници да је покрет „МИ СНАГА НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић“ на Чукарици без потешкоћа добио велики број потписа подршке за изборну листу за одборнике скупштине града Београда – наводи се у саопштењу.

По речима Горана Марјановића и др Петра Павковића, заступника листе групе грађана „МИ СНАГА НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић-Чукарица“, након што су за само 72 сата датих термина за оверу прикупили скоро 700 потписа подршке, чиме су успешно спровели акцију овере потписа ради кандидовања листе за одборнике за скупштину града Београда, суочили су се са бруталном опструкцијом изборног процеса.

Наводе да, на основу ситуације на терену, ниједна политичка организација или покрет није на озбиљан начин спровела акцију овере потписа подршке за изборну листу, а да ће се неки ипак појавити на гласачким листићима.

Након што је 26. априла Привремени орган града Београда донео одлуку о расписивању избора за одборнике скупштина градских општина града Београда, заступници групе грађана „МИ СНАГА НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић-Чукарица“ поднели су захтеве јавним бележницима и општинским оверитељима за оверу потписа грађана за изборе општинских одборника.

За временски период од 13 дана колико је било могуће вршити оверу потписа подршке бирача за изборну листу групе грађана „МИ СНАГА НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић-Чукарица“, додељено је укупно четири сата за оверу, што представља фактичко спречавање кандидовања листе групе грађана за учешће на општинским изборима и тиме делегитимише овај изборни процес.

Покрет „МИ СНАГА НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић“ наставиће да окупља грађане Чукарице око идеја слободе, суверености, бескомпромисних националних и државних интереса, владавине права и других афирмативних принципа за које се покрет залаже – наводи се у саопштењу.