Прочитај ми чланак

Радуловић поднео оставку

0

radulovic

Министар привреде Саша Радуловић поднео оставку због заустављања реформи, потврђено је у Министарству привреде. Како се сазнаје у Министарству, разлог за ову Радуловићеву одлуку је непостојање политичке воље за спровођење реформи.

Министар Радуловић изјавио је претходних дана да је, уколико одмах не прођу системски закони, посебно закон о приватизацији и стечају, то сигуран знак да се одустало од реформи и да се иде на изборе.

Он је истакао да, уколико се реформе не спроведу, за њега нема сврхе да остаје у влади.

„Ако се усвоје закони, то је сигуран знак да се не иде на изборе, него да ће Влада Србије урадити оно што је рекла и спровести реформе у 2014. како би се створиле претпоставке за привредни раст у 2015“, рекао је Радуловић.

Према његовим речима, ако се од тих закона одустане, то је сигуран знак да реформи неће ни бити.

Он сматра да су реформе закочене у последњих неколико дана, али да Министарство привреде ради на томе да их „откочи“, наводећи да Влада Србије треба званично на седници да се одреди да ли је за реформе или не.

Према његовим речима, без тих кључних закона ни буџет не може да функционише.

Радуловић је на место министра привреде предложила СНС као нестраначку личност, а он је истакао да у случају одржавања ванредних парламентарних избора, неће бити на листи те странке.

(Вечерње новости)